Demà, Ràdio Pego rep ‘Atur actiu Pego’

“Un grup de gent aturada i amb necessitats reals de supervivència”que, a partir d’un grup a facebook, “vol posar-se en contacte amb més persones que estiguen en la mateixa situació per a formar una associació, col·lectiu o qualsevol altres tipus de formació que siga adequada per unir-se i tirar endavant amb els seus propis recursos. Els entrevistarem a ‘Taula Oberta’ de 13 a 14 hores.
A Pego existixen al voltant de 70 associacions o col·lectius que s’unixen per reunir forces amb l’objectiu d’afrontar millor la problemàtica o l’afició que els unix. Demà dimarts, de 13 a 14 hores, Ràdio Pego al seu programa ‘Taula Oberta’, presenta una nova iniciativa que va unida a l’actual situació d’atur i ho reflectixen en el seu nom, ‘Atur actiu Pego’.
Acabem de conèixer l’Enquesta de Població Activa de tot l’Estat espanyol, la xifra esgarrifa, 5.965.400 aturats. A Pego l’atur que registra el servef frega els 900 desocupats. A la Marina Alta supera els 16.000 i els 700.000 el País Valencià. Amb estes xifres no és d’estranyar que alguns aturats s’estiguen organitzant.

Un exemple el tenim a Gandia, on el proper dissabte 2 de febrer han convocat una assemblea d’aturats. Expliquen en un fullet informatiu digital que “no és lògic ni normal que sent quasi 6 milions de persones aturades en tot l’estat espanyol i quasi 20 mil en la nostra comarca [La Safor], ens trobem en la més absoluta soledat sentint-nos culpables de la nostra situació actual i oblidant la capacitat de treball i responsabilitat que hem demostrat mentre teníem treball”.

No deixant-se dur per eixe sentiment de culpa que citen, l’assemblea d’aturats de la Safor es convoca per buscar “solucions des del col•lectiu ja que patim els mateixos problemes.” Pretenen que, “a partir d’aquest nexe d’unió començar a buscar eixides a la situació d’atur des del suport mutu i la unitat”. L’assemblea d’aturats de la Safor tindrà lloc el dissabte 2 de febrer a les 18 hores al Casal Jaume I de Gandia.
Per la xarxa social facebook també sabem que a la nostra comarca, s’ha creat un grup anomenat ‘Aturats Marina Alta’ que el passat 28 de desembre va fer una xerrada informativa a Pedreguer. La xerrada va córrer a càrrec de l’Assemblea d’aturats de Paterna.

Tot això indica que, entre els al voltant de 700.000 aturats del País Valencià, hi ha gent amb inquietuds que s’està intentant organitzar per millorar, en col·lectivitats la seua situació. Pego ha fet un pas per a entrar a formar part d’eixe cercle de col·laboracions. De fet, ‘Atur actiu Pego’, que ja indica que tot i estar aturats les persones que formen la iniciativa estan actives, es descriuen al perfil facebook com “un grup de gent aturada i amb necessitats reals de supervivència. Volem posar-nos en contacte amb més persones que estiguin en la nostra mateixa situació per formar una associació, col·lectiu o la formació més adequada per unir-nos i tirar endavant amb els nostres recursos. Per a això necessitem contactar amb més gent que estiga en la nostra mateixa situació. Comptem amb l’experiència i el suport d’altres grups que ja s’han format en altres municipis. Posa’t en contacte amb nosaltres i parlem”. Ràdio Pego parlarà demà mateix amb una representació d’ells i elles al ‘Taula Oberta’, de 13 a 14 hores.
980 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!