L’AMPA del col·legi Ambra li canvia la cara a l’Hortet escolar

Una iniciativa que té com a objectiu agrair la tasca dels mestres de l’escola que, a través del treball a l’hortet escolar, ensenyen l’alumnat de 4t i 5é d’Infantil, a conèixer el medi i el que es pot cultivar als camps que envolten Pego. La tasca de remodelació de l’Hortet escolar comença hui a partir de les 15 hores.
L’AMPA del col·legi públic Ambra sorprenia amb una “divertida iniciativa” que publicava al seu perfil facebook el passat 15 de gener. En ella anunciava la seua voluntat de “canviar-li la cara a l’hortet escolar i als seus voltants”. Una activitat que tenen previst iniciar hui, dilluns 28 de gener de 2013 a partir de les 15 hores i fins les 17.30 hores.
Durant fa molts anys l’escola Ambra compta amb un ‘Hortet escolar’ on l’alumnat de 4t i 5é d’Infantil, aprén, jugant i experimentant, a conèixer el medi que ens envolta. És, per a la majoria, la seua primera introducció al món de les ciències naturals i del medi. Ximo Pastor, responsable de l’hortet escolar d’Ambra explicava dimecres passat al programa de Ràdio Pego, ‘La teua veu’, que l’hortet té dos etapes, la primera es remunta a l’època en què encara existien els col·legis Cervantes i Ausiàs March. En construir-se Ambra, la regidoria d’agricultura els va instal·lar un hivernacle i en ell experimenten.

A l’hort escolar es pretèn que els xiquets i les xiquetes “experimenten, que veguen que es fa”, “com ix, que passa” amb els productes que compren als supermercats o verdureries. En definitiva, que tinguen consciència d’on naix el que es mengen a casa o al menjador.

La producció de l’hortet escolar es repartix entre l’alumnat que hi participa. És una manera de fer-los partíceps de la cadena alimentària i s’obri la porta, segons comentava Ximo Pastor, responsable de l’hortet d’Ambra, a què els xiquets i les xiquetes tinguen curiositat de provar un producte que normalment no els agrada, però que han fet ells com puga ser una fava o una carxofa.
Per a agrair esta tasca desinteressada que realitzen els mestres d’Ambra, i sobretot, els d’Infantil, la directiva de l’AMPA d’Ambra va impulsar l’acció que tindrà lloc esta vesprada a partir de les 15 hores de “canviar-li la cara a l’hortet i els seus voltants”. Jordi Sendra, membre de l’AMPA, explicava que, l’objectiu, de moment, és fer els voltants de l’hivernacle “més atractius”. Aclaria Jordi Sendra que la funció de l’AMPA no serà “omplir allò d’hortalisses”. No obstant això, davant la demanda de molts pares i mares que col·laboraran esta vesprada en el canvi de cara de l’hortet, segurament sí que deixaran la seua llavor, també, a l’interior de l’hivernacle.
928 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!