Demà es constituirà la corporació de la legislatura 2019-23, amb 9 cares noves

Cinc formacions polítiques, dèsset regidors i regidores, van a formar la nova corporació municipal, en la qual hi ha huit edils que repetiran de l’anterior legislatura, i 9 cares noves.

SOCIALISTES PEGO
En els bancs del PSPV-PSOE
, junt amb Enrique Moll, Raül Tamarit i Laura Castellà, s’assentaran per primera vegada com a regidors: Mª José Company, Juan José Arbona, Merche Bolta i Ricardo Sendra.


Mª José Company Romà té 48 anys és graduada social i treballa en una assessoria des del 2002. Forma part de la Junta de l’Agrupació Músical de Pego des del 2017 com a Subsecretaria.

Juan José Arbona Escrivà té també 48 anys. És professor de Secundària des de 1998 i va ser president del club d’atletisme Dorsal 19 durant sis anys, del 2012 al 2018.

Per a ambdós aquesta va a ser la primera experiència política, a l´’igual que per a Merche Bolta Sastre, de 54 anys, que treballa com a dependenta d’una tenda d’alimentació.

De les quatre incorporacions socialistes a la nova corporació, qui més experiència política té és Ricardo Sendra Garcia. Fins ara ha exercit com a secretari d’alcaldia a l’ajuntament des d’agost del 2015. Té 27 anys i ha ostentat els càrrec de secretari general de Joves Socialistes de la Marina Alta, del 2014 al 2018. I és el secretari de Desenvolupament Local de Joves Socialistes del País Valencià des de 2017, a més de secretari d’Organització de l’Agrupació municipal socialista de Pego des de 2018.

COMPROMÍS PER PEGO

Les files de Compromís per Pego en el ple de la nova legislatura estaran formades per Anna Sastre, Àngel Oltra i Víctor Climent, Edu Alcina i Conxa del Ruste.

Víctor Climent Vidal ha estat el portaveu de l’agrupació municipal nacionalista des del 2015. Té 31 anys i va començar la seua militància en el Bloc Jove de València durant el anys que va estudiar-hi. Un cop retornat al seu poble va començar a assistir a les assemblees de Compromís per Pego. Va estar en les llistes municipals en les eleccions de 2015. Es va formar en Ciències Polítiques i Administració Pública i dirigeix un comerç a Pego.

Edu Alcina Siscar és enginyer tècnic industrial especialitzat en electrònica. Té 35 anys i treballa de mecànica en una fàbrica tèxtil. Pel que fa a la seua trajectòria política, forma part del col·lectiu de Compromís des del 2014 i en el 2015 va estar en la candidatura a les municipals ocupant el lloc 15.

La tercera de les incorporacions de Compromís per Pego és una cara ja molt coneguda, Conxa del Ruste Aguilar, de 53 anys, qui va ser membre de la corporació municipal en la legislatura del 2011-2015 i va cessar com a regidora per a ser nomenada Sotssecretària de la Conselleria d’Economia Sostenible.

Del Ruste va estar en les llistes per a les eleccions municipals del 2007 i estigué en la secretaria local del Bloc del 2008 al 2011, a més de ser membre de l’executiva comarcal del partit des de 2012 i secretaria d’organització d’STAS Intersindical Valenciana del 2011 al 2013. És tècnica superior de la Generalitat Valenciana, membre de Som Energia, Amnistia Internacional MSF, Greenpeace i ACNUR. Es defineix com a feminista, ecologista i valencianista.

POPULARS PEGO

Dels tres regidors de populars per Pego, només hi haurà una de l’anterior legislatura; Ana Ortolà. Estarà acompanyada en aquest nou mandat per Ferran Gonzàlez i Héctor Femenia.

El que ha estat el cap de llista del Partit Popular en les darreres eleccions locals, Ferran Gonzàlez Ferrando, té 37 anys. És Llicenciat en Educació Física, Grau en Magisteri de Primaria i Diplomat en Educació Social i treballa com a professor de la Conselleria d’Educació. Té experiència també en Centres de menors, Centres de Dones maltractades amb fills a càrrec i com a formador d’estudiants universitaris. Està molt vinculat a l’esport, especialment al món del futbol i es defineix com a defensor de les tradicions i tot allò relacionat amb Pego.

Després destar 4 anys vinculat a la política local, lexecutiva del partit va confiar en ell per liderar el Partit Popular de Pego de cara a les municipals del passat 26 de maig.

El segon regidor nou del Partit Popular és Héctor Femenia Ortolà, de 42 anys. Antic empresari que es dedica actualment a l’agricultura i fins ara no ha estat mai lligat a la política. Es considera emprenedor per naturalesa, una persona constant amb esperit de superació i sacrifici. Està vinculat a diverses associacions del municipi.

CIUTADANS I C’s

La corporació municipal de la legislatura que començarà demà es completa amb Alicia Siscar, regidora de Ciutadans de Pego Independents, i Simón Ortolà, l’edil de Ciudadanos, partido de la Ciudadania i el més jove de tot el ple.

1696 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!