Demà divendres se celebra el ple extraordinari dels pressupostos de 2023

La corporació municipal està convocada a la sessió que tindrà lloc a les huit del matí al saló de plens de l’Ajuntament de Pego. En el primer punt de l’ordre del dia, l’aprovació de la proposta de pressupostos que presentarà l’equip de govern. Tal com marca el procediment, a continuació es presentarà el marc pressupostari de 2024-2025.

ESMENA DE C’S

Per part del grup Ciudadanos s’ha anunciat la presentació d’una esmena a la proposta de pressupostos, en la qual Simón Ortolà demana l’anul·lació de l’Impost sobre l’Increment de Valor dels Terrenys de Naturalesa Urbana, I’IVTNU.

Ciudadanos al·lega que l’economia està patint un alentiment gradual per la pujada dels tipus d’interés, la pujada de l’IPC i del cost de la vida en general. I afirma que les famílies pegolines estan patint aquesta frenada de l’economia per la qual cosa, Ortolà considera que l’Ajuntament de Pego «ha d’alleujar-los de la càrrega fiscal ja siga per impostos directes o indirectes».

En l’esmena s’explica que l’Impost sobre l’Increment de Valor dels Terrenys de Naturalesa Urbana grava l’augment del valor dels terrenys urvansa en el moment en el qual es transmeten, ja siga per venda, herència o donació. Ciudadanos remarca que la seua anul·lació suposaria que les arques municipals deixarien d’ingressar 150.000 euros, segons els pressupostos del 2023. Ortolà proposa reajustar els comptes per tal d’eliminar l’impost i «reactivar així el mercat immobiliari».

El debat es podrà seguir en directe, demà a les huit, a través de Ràdio Pego, en el 107.8 de l’FM i en el notre web, www.radiopego.com. També s’emetrà a través del canal de Youtube de l’Ajuntament de Pego.

418 Visites
Hola!!