Dispositiu especial sanitari i xarrades preventives per al Carnestoltes de Pego

El Departament de Salut de Dénia ha anunciat que té previst un dispositiu especial per al Carnestoltes de Pego. Des de les 15:00 hores del dissabte dia 18, fins a les 08.00 del matí de diumenge 19, hi haurà un reforç especial de personal sanitari format per 2 metges, 2 infermeres i 2 persones de suport, que permetrà garantir l’assistència sanitària a Pego en tot moment.

El dispositiu especial, que treballarà en col·laboració amb l’Ajuntament de Pego, comptarà amb diversos llocs extraordinaris d’atenció sanitària; un d’ells se situarà en la carpa, que estarà enfront del centre de salut. Aquest lloc estarà dotat d’1 infermera i 1 metge -aportats amb el finançament del consistori pegolí-, entre les huit de la vesprada del dissabte fins a les 08:00 del matí del diumenge. L’equip de la carpa treballarà en coordinació amb la resta de l’estructura sanitària del Centre de Salut. La infraestructura estarà dotada de calefacció, per tal d’evitar possibles casos d’hipotèrmia.

A més, un suport vital bàsic romandrà durant tot el cap de setmana en el Centre de Salut de Pego, per si calguera realitzar algun trasllat urgent a l’Hospital de Dénia.

L’Ajuntament de Pego desplegarà grups d’agents de la policia local, tant en la carpa sanitària com en el propi centre de salut, per a garantir la seguretat en tot moment. I també comptarà amb els serveis del voluntariat d’Acció Urgent.

D’altra banda, des del Departament de Salut han confirmat també que els reforços sanitaris es tornaran a habilitar el cap de setmana següent, durant la celebració de la Pinyata”.

Les autoritats sanitàries han subratllat la importància de beure amb moderació i evitar els desplaçaments en vehicles motoritzats fins a localitats limítrofes.

En aquest sentit, Acció Urgent està duent a terme, de cara a la celebració del Carnestoltes, una campanya especial de sensibilització als centres educatius. Ells mateixa ens ho han contat. El tècnic sanitari Pedro Barranco i Rubén Català, tècnic en Emergències, ens han parlat del dispositiu de Carnestoltes.

 

634 Visites
Hola!!