Aprovat l’últim pressupost municipal de l’actual legislatura

Aquest matí s’ha celebrat el ple extraordinari dels pressupostos de l’exercici 2023, uns comptes que ascendeixen a quasi 12 milions d’euros i que han estat aprovats amb l’abstenció del Partit Popular. La proposta presentada pel regidor d’Hisenda, Juan José Arbona, ha rebut els vots a favor de l’equip de govern, socialistes i Ciutadans de Pego, i en contra de Compromís i Ciudadanos.

El pressupost municipal per a enguany ascendeix a 11.990.053 €. Arbona ha manifestat que són uns comptes realistes, basats en les xifres dels exercicis anteriors i que contemplen totes les pujades de preus de l’energia i els subministraments i de despeses en apartats com el de Personal. Com que no està previst un augment significatiu en els ingressos, s’ha reduit un 32% el capítol d’Inversions, que es quedaria en 182.000€. Escoltem el resum del regidor d’Hisenda.


Des de l’oposició, Compromís i Ciudadanos han parlat de “falta de voluntat” per part de l’equip de govern per a negociar el pressupost perquè han rebut la proposta dels comptes com a cosa feta i a tan sols una setmana del plenari. Més encara, quan el PSPV-PSOE governa en minoria, com han indicat els portaveus, Anna Sastre i Simón Ortolà.

Compromís, tot i que ha felicitat a l’equip de govern per tindre el pressupost al mes de febrer, ha criticat que el pressupost arriba amb mesos de retard. Sastre ha qualificat la proposta de continuista, sense caire social i falta de previsió de futur. Els valencianistes consideren que la gestió econòmica de l’equip de govern en aquesta legislatura no ha estat tan encertada com afirmen els socialistes.

Pel seu costat, Simón Ortolà ha posat l’accent en els serveis que ofereix l’Ajuntament de Pego que són competència de la Generalitat, com la residència Sant Joan de Déu, que té un pressupost, segons Ciudadanos, d’uns 300.000 € que es podrien destinar a altres assumptes si la Conselleria d’Igualtat es fera càrrec d’ella. Ortolà a més ha presentat una esmena per a demanar l’anul·lació de la plusvàlua.

L’esmena només ha estat recolzada pels vots a favor de Ciudadanos i Partit Popular. Així, l’equip de govern ha tret endavant els comptes tal qual els han presentat, amb l’abstenció dels populars, que no han entrat a debatre els números proposats. Fins i tot el portaveu, Ferran Gonzàlez, ha volgut anotar-se el punt.

Al respecte de la postura del PP, Anna Sastre ha afirmat que els populars s’han limitat a fer un míting i a «votar el contrari del que vote Compromís».

Com ha dit l’alcalde, Enrique Moll, en finalitzar el debat, hui s’ha marcat la línia a seguir per a qui governe després de les properes eleccions municipals.

Fent una repassada a la legislatura, el PSPV-PSOE ha aconseguit els recolzaments que necessitava per a aprovar el seu pressupost municipal en els quatre anys. En el cas dels comptes de 2022, que ascendien a 11.573.232 €, l’equip de govern va sumar les abstencions del Partit Popular i Ciudadanos. En el 2021, el pressupost va eixir endavant gràcies a un acord d’inversions signat amb Compromís. I en el 2020, va ser de nou el Partit Popular qui es va abstindre en la votació.
540 Visites
Hola!!