Del 31 de maig al 16 de juny, II Jornades Gastronòmiques de l’arròs de Pego

La regidoria de Turisme i Creama, de l’Ajuntament de Pego, en col·laboració amb els restaurants de del municipi, han organitzat les II Jornades gastronòmiques de l’arròs de Pego. Enguany es desenvoluparan els tres primers caps de setmana de juny. Participen 13 restaurants que oferiran menús a 15 euros i opció a menús infantils per 7’50 euros. Per a gaudir d’ells s’haurà de reservar.
La regidoria de Creama i Turisme de l’Ajuntament de Pego reedita, en col·laboració amb els restaurants locals, les Jornades Gastronòmiques de l’arròs de Pego, que compleixen el seu segon any de vida. L’èxit d’aquella primera iniciativa, que va nàixer l’any passat per a donar a conéixer la importància i la versatilitat de l’arròs bomba pegolí, ha suposat que en la segona edició s’hagen involucrat més restaurants, com destacava la regidora de Creama i Turisme, Pepa Sendra.

Després d’aquella primera experiència, es presenta la segona edició d’estes jornades, que es tornen a repetir però amb un format diferent. Els canvis més destacats: L’any passat les jornades es van desenvolupar durant una setmana a finals d’abril. Enguany les II Jornades Gastronòmiques de l’arrós es desenvoluparan els tres primers caps de setmana de juny, començant el divendres, 31 de maig.
Cada divendres, dissabte i diumenge alguns dels 13 restaurants que participen en les II Jornades gastronòmiques de l’arròs de Pego, permetran als veïns i veïnes de la localitat, i als seus visitants, degustar plats d’arròs típics, com són la crosta, paella, arròs a banda o arròs negre, entre d’altres. Els menús especials tenen un preu de 15 euros i inclouen, a més del plat principal, entrants, postres, café i beguda. Però els restaurants de Pego han caigut en un detall important, i és que els caps de setmana se sol dinar o sopar en família i és per això que també han dissenyat menús per a xiquets i xiquetes per 7,50€, com destacava la regidora de Turisme i Creama, Pepa Sendra.

Un altre canvi d’organització respecte a l’any passat residix en què enguany tots els restaurants oferiran els menús durant els tres caps de setmana. L’any passat, cada dia de la setmana era un dels restaurants qui oferia el menú especial. Això sí, per a disfrutar d’ells s’haurà de reservar prèviament. Assegura Pepa Sendra que serà fàcil identificar els restaurants participants a les II Jornades Gastronòmiques. En la pàgina web http://www.pegoilesvalls.es i http://www.creama.org es publicarà el programa, i en les xarxes socials de Pego i Les Valls i de Creama Pego (facebook i twitter) anunciarà cada dia el menú i els restaurants que participen.

Per a anar fent boca, la regidora de Creama i Turisme ens posava alguns exemples del que es podrà assaborir durant les II Jornades Gastrònomiques de l’arròs de Pego: paella de verdura, crosta, arròs a banda, arròs de sèpia, arròs de boquerò i espinacs, arròs amb ànec, arròs caldós amb ànec i conill, rissoto… Els menús especials tenen un preu de 15 euros i inclouen, a més del plat principal, entrants, postres, café i beguda. Avançava Pepa Sendra que “11 dels 13 restaurants van a compartir el mateix vi blanc i el mateix vi tint que seran de denominació valenciana”. Amb este gest, els restauradors pegolins demostren la seua coordinació i les ganes de col·laborar per dinamitzar el sector.

Incidia Pepa Sendra en la importància de la reserva. Necessària perquè es tracta de menús especials, “i, perquè funcione la intendència de cuina i poder ofertar com cal i com esperen els clients” el que s’inclouen als menús especials de les II Jornades Gastronòmiques de l’arròs de Pego, han optat per les reserves prèvies.

Destacava de les II Jornades Gastrònomiques de l’arròs bomba de Pego, la regidora de Turisme i Creama que “no sols s’ha de fer l’arròs bomba o s’ha de vendre, sinó que tots l’hem de cuidar una miqueta […] és una cosa que ens diferencia de la resta de pobles i hem de mimar-lo, demanar-lo i fins i tot exigir-lo”.

Les II jornades gastronòmiques han de servir, en paraules de Pepa Sendra, “per a malcriar un poc el nostre poble i destacar els avantatges i les diferències que ens fan distints als del costat”. La regidora de Creama i Turisme animava als pegolins i les pegolines a fer-se còmplices de la iniciativa i aprofiten l’oportunitat de convidar a gent a visitar el poble per gaudir de la millor gastronomia.

Complementàriament a estes jornades, el dissabte 1 de juny el parc natural ha organitzat una visita guiada gratuïta a la Marjal de Pego on es visitarà la Muntanyeta verda i la zona del Salinar. Els telèfons per a inscriure’s són 96 642 32 05 i 679 19 52 27.
643 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!