Cultura recolza la continuació de les Jornades d’Estudis ‘Carmel Giner Bolufer’

Laura Castellà deixava clar el seu suport a la realització de les Jornades d’Estudis en la presentació del llibre de la cinquena edició. El que s’està estudiant és el format en què dur-les a terme. L’objectiu seria, segons expressava l’arxiver municipal, «ampliar el ventall per a intentar ampliar la família».
Divendres de vesprada, a la Casa de Cultura de Pego, es va presentar el llibre de les V Jornades d’Estudis ‘Carmel Giner Bolufer’. En esta presentació el que més va destacar van ser les paraules de la regidora de Cultura, Laura Castellà, qui va afirmar que «lluitaré perquè açò seguisca funcionant com el primer dia». Un objectiu que Castellà és conscient que s’aconseguix amb una millor dotació econòmica. Així mateix, ja han començat les converses amb l’arxiver municipal, Joan Miquel Almela, per veure com es pot modificar el format per atraure més gent a les futures Jornades d’Estudis.
La regidora de Cultura, va començar la seua intervenció, davant un nombrós auditori, lloant la tasca de coordinació feta des de 2004 per Almela. Alhora agraïa també la tasca desenvolupada per l’Institut d’Estudis Comarcals de la Marina Alta (IECMA) que des de fa més de 30 anys està «intentant posar en valor la cultura d’esta comarca».
La presidenta del IECMA, Rosa Seser, també present en la taula perquè l’Institut coedita el llibre d’acte de les V Jornades d’Estudis, va valorar molt positivament les paraules de la regidora de Cultura perquè, assegurava, no és habitual escoltar-les, no és habitual «que es faça eixa reflexió» de suport a la cultura i el patrimoni des de l’àmbit polític. Així mateix, coincidia Rosa Seser amb Laura Castellà que, per dur endavant este jornades «cal voluntat i treball, però també recolzament econòmic».
Destacava la presidenta del IECMA «la continuïtat» de les jornades, moltes vegades difícil d’aconseguir. Un continuïtat, però, que permeten dibuixar una agenda comarcal que suma les distintes jornades que van programant-se al llarg i ample de la comarca i que creen punts fixos en el calendari. Assenyalava Seser que les jornades de Pego són a finals de novembre i «constituïxen un punt d’encontre que crea costum» en la gent.
L’arxiver municipal, Joan Miquel Almela, defensava la qualitat de les totes i cadascuna de les Jornades realitzades fins ara, tot i que reconeixia que l’elevat pressupost de les primeres va permetre fitxar conferenciants internacionals de renom en les seues matèries.
Almela és conscient que el format de les Jornades necessita una reflexió i en eixa fase s’està per tal d’intentar ampliar la família de gent que acudisca, cada dos anys, a les mateixes.
Aprofitava l’avinentesa Joan Miquel Almela per presentar la nova Associació Cultural Vila de Pego que, assegura, «és la punta de llança» per a la cultura i el patrimoni al municipi perquè, explicava «l’arxiver necessita de personatges civils perquè apreten els polítics ja que van a fer-los més cas».

El llibre d’actes de les V Jornades d’Estudis es pot adquirir per 8 euros.
941 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!