Compromís proposa al ple de la Diputació invertir en la conservació del sòl i la regeneració de la zona afectada per l’incendi de Pego, Vall d’Ebo, l’Atzúbia i la Vall de Gallinera

La proposta que es debatrà hui a la sessió plenària de la Diputació d’Alacant demana «la inclusió en el pressupost de 2016 d’una subvenció nominativa a l’Ajuntament de Pego». La proposta és nominativa atès que Pego és el municipi amb una major superfície afecta per l’incendi del passat mes de maig. La partida que demana Compromís a la Diputació és de 60.000€.
A les 12h. s’ha iniciat a la Diputació d’Alacant el ple ordinari del mes de desembre. Hui, entre les propostes que es debatran es troba una que afecta directament Pego. El grup Compromís en la Diputació d’Alacant ha elevat una proposta que demana «la inclusió en el Pressupost de 2016 d’una subvenció nominativa a l’Ajuntament de Pego per a la conservació del sòl i regeneració ecològica, així com per a la rehabilitació de bancals de pedra seca, de la zona afectada per l’incendi que es va produir en el darrer mes de maig per un import total de 60.000€».
La proposta de subvenció és nominativa perquè Compromís recorda que el passat maig es va patir «l’incendi més important per superfície dels últims vint anys que va afectar a la vall d’Ebo, la vall de Gallinera, l’Atzúbia i Pego. En concret, en Pego el municipi més afectat, es van cremar 975 hectàrees, el que representa el 20% del territori i on es van perdre paratges de gran valor forestal».
Segons Gerard Fullana, portaveu de Compromís a la Diputació, “hem de ser responsables i minimitzar l’ impacte ambiental de la desfeta, a la Diputació veiem cada dia despeses supèrflues i exigim ara una declaració de principis d’una inversió més que necessària”. No podem mirar a una altra banda”. Aprofitant el context temporal ara que s’està celebrant la Cimera del Clima en París, el grup confia que més enllà d’interessos partidistes prevalgui el seny i la responsabilitat i s’aprove la proposta amb un ampli consens.
Compromís també porta al plenari de demà una proposta per potenciar que els pobles menors de 5000 habitants duguen a terme recollida de fem porta a porta selectiva, i a més, una proposta per finançar els mercats d’agricultura ecològica i de proximitat.

770 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!