Crida a participar en el rastell benèfic a favor de les obres de l’ermita de Sant Josep

Durant tota esta setmana si tens algun estri que ja no faces servir però que creus que encara pot ser útil per alguna altra persona, pots donar-lo per al rastell benèfic a favor de l’ermita de Sant Josep. Pots deixar els objectes de dilluns a divendres de 10 a 12 del matí a la mateixa ermita. Si ho vols fer en un altre horari, pots apropar-te a casa de Carlos Moll, al carrer Nou. Diumenge es durà terme el rastell, davant de l’ermita.
Fa poc temps, si es passejava pel Passeig Cervantes, no era estrany veure la façana de l’ermita de Sant Josep coberta per una gran bastida. La seua finalitat era reparar el sostre de l’ermita, ple de goteres i així mantenir l’interior sa i estalvi d’humitats i deteriorament. La teulada encara conservava un fals sostre de canyís i escaiola que permetia l’increment incessant de goteres. Posar-hi fi a eixa situació era imminent, és per això que la parròquia de l’Assumpció va decidir restaurar el temple que data de 1677.

Les obres de rehabilitació del sostre han permès descobrir elements arquitectònics i artístics amagats fins ara pels revestiments duts a terme durant el segle XX. Han tret a la llum, en l’arc de rajoles que emmarca l’altar, pintures que podrien remuntar-se als temps en què es va alçar el temple original, al segle XVII i, per iconografia podrien ser d’inspiració maçònica. L’ermita de Sant Josep es va alçar en el solar que abans va ocupar la mesquita d’Atzeneta i és Bé de Rellevància Local.

Les obres per a posar al punt l’ermita de Sant Josep han costat 60.828€ i, de moment, s’han abonat 23.840€, el que deixa a deure 36.988€. Ha estat el canvi de teulada, que es pot apreciar en passar pel passeig Cervantes, la que ha disparat el pressupost. Les obres de restauració de la mateixa i la intervenció de millora de l’interior del temple han sumat 56.747€.

Els diners per a pagar estes obres, com ja passar fa uns anys amb l’ermita de Sant Miquel, han eixit de les butxaques dels pegolins i les pegolines, d’aquells que han fet donatius i de diferents activitats benèfiques destinades a sufragar estes despeses. Un bon exemple és el concert de bandes de tambors i cornetes de les distintes confraries de Setmana Santa del municipi que va tenir lloc a mitja novembre de 2013. Es van vendre bunyols la vespra de Sant Antoni al pla de la Font, durant la I plantada de pi que va organitzar el Club Esportiu Els Carreters de Pego. A principis de febrer per estes i altres activitats dutes a terme s’havien recaptat 12.246€. De «fons de la parròquia i loteries», s’ha sumat un altre pessic d’11.593 euros.

En un futur pròxim, dissabte 22 de febrer, es representarà l’obra ‘Sabuda com sa mare’, al teatre municipal a les 22 hores. I diumenge 23 de febrer, l’activitat estrella, un rastell benèfic per a sufragar les obres de restauració de l’ermita de Sant Josep.
Aprofitant que diumenge se celebra el XXX Concurs de paelles de la Falla La Font, un esdeveniment que sol congregar a més de la meitat del poble al voltant del Pla de la Font, la plaça d’entrada a l’ermita de Sant Josep acollirà eixe rastell benèfic i també la venda de bunyols. Des de la parròquia, per tant, es demana la col•laboració dels pegolins i les pegolines.

Com es pot ajudar? Aportant tot tipus d’objectes que ja no s’utilitzen. No importa la seua mida, només que es puguen fer servir, que siguen reutilitzables. Es poden deixar, de dilluns a divendres, de 10 a 12 del matí, a la mateixa ermita de Sant Josep. En qualsevol altre horari, es poden deixar a casa de Carlos Moll, al carrer Nou.
989 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!