Creama Pego presenta el Pla Avalem Joves

Un Pla integral de formació i ocupació per a joves d’entre 16 i 29 anys dissenyat per la Conselleria d’Economia i el Servef per a millorar l’ocupació dels i les joves per a oferir-los oportunitats laborals i que compta amb un pressupost de 205 milions d’euros que cerquen impulsar l’accés en el treball de 90.000 joves a la Comunitat Valenciana.
Avalem Joves és un pla integral de formació i ocupació per a joves, dissenyat per la conselleria d’Economia i el Servef per a millorar l’ocupació dels i les joves per a oferir-los oportunitats laborals. Compta amb un pressupost de 205 milions d’euros que cerquen impulsar l’accés al treball de 90.000 joves a la Comunitat Valenciana.

Este pla va ser presentat ahir a Pego per Creama. La regidora Rosa Maria Ferrer va explicar que Avalem Joves, a més de voler millorar l’ocupació dels i de les joves, també té com a objectius «potenciar i incrementar la inserció laboral i impulsar habilitats socials o projectes de formació». Avalem Jove, va apuntar Ferrer, està dirigit a joves d’entre 16 i 29 anys que «siguen demandants d’ocupació i que complisquen amb el sistema de Garantia Juvenil».
Avalem Joves actuarà de manera singularitzada per a cadascun dels perfils, ja que no tots els joves parats són iguals i requereixen una atenció i unes necessitats diferents. Així, Avalem Joves està adaptat a les necessitats i característiques formatives de cada jove. Ofereix tres itineraris diferents; un per a joves amb formació universitària que no troben oportunitats laborals adaptades en la seua formació, un altre per a joves amb una qualificació no adequada a la demanda del mercat de treball i un tercer per a joves amb baix nivell d’ocupació, que han abandonat l’educació, no tenen ocupació i no estan formant-se.
Explicava l’Agent de Desenvolupament Local de Creama Pego, Alicia Carbonell, que Avalem Joves «té molt a veure amb les PIMES i el tercer sector, és a dir, amb les entitats sense ànim de lucre com és CREAMA, perquè tenen capacitat de realitzar formació certificada. Informava que les PIMES, si contractes joves que formen part del Pla Avalem Joves comptaran amb bonificacions.

Per a poder optar a formar part del Pla Avalem Joves s’ha d’estar inscrit en el SERVEF i s’ha de tenir el DARDE actualitzat, ja que este «demostra que s’està actiu en la recerca de feina». A més, s’ha de tenir el currículum actualitzat en Creama que, recordava Carbonell, és agència de col·locació. A continuació els joves s’han de traure un usuari i contrasenya perquè se’ls incloga en el fitxer del sistema de Garantia Juvenil.
La Garantia Juvenil és una iniciativa europea que pretén facilitar l’accés dels jóvens al mercat de treball. Al territori valencià s’emmarca dins el Pla Avalem Jove. A l’Estat espanyols s’engloba en l’estratègia d’Emprenedoria Jove aprovada al febrer de 2013 pel Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social. La Recomanació sobre la Garantia Juvenil establix que els jóvens puguen rebre una oferta d’ocupació, d’educació o formació després d’haver finalitzat els seus estudis o quedar desempleats.
Els requisits per a poder estar dins del sistema de Garantia Juvenil són:

– Tindre nacionalitat espanyola o ser ciutadans/es de la Unió o dels Estats part de l’Acord Econòmic Europeu o Suïssa que es troben a Espanya en exercici de la lliure circulació i residència. També podran inscriure’s els estrangers titulars d’una autorització per a residir en territori espanyol que habilite per a treballar.

– Estar empadronat en qualsevol localitat del territori nacional espanyol.

– Tindre més de 16 anys i menys de 30 en el moment de sol·licitar la inscripció en el Fitxer del Sistema Nacional de Garantia Juvenil.
No haver treballat en els 30 dies naturals anteriors a la data de presentació de la sol·licitud.

– No haver rebut accions educatives que comporten més de 40 hores mensuals en els 90 dies naturals anteriors a la data de presentació de la sol·licitud.

– No haver rebut accions formatives que comporten més de 40 hores mensuals en els 30 dies naturals anteriors a la data de presentació de la sol·licitud.

– Presentar una declaració escrita de tindre interés a participar en el Sistema Nacional de Garantia Juvenil, adquirint un compromís de participació activa en les actuacions que es desenrotllen en el marc de la Garantia Juvenil.

Cada jove que complisca estos requisits passarà per una entrevista-diagnòstic realitzada per un orientador/a que el derivarà a un itinerari dissenyat especialment per al seu perfil. Així, els joves que se sumeixen al pla comptaran amb accions diferents, segons aquest perfil. Dins d’Avalem Jove es contemplen ajudes a la contractació, serveis a l’autoocupació, emprenedoria i mesures com a pràctiques formatives i laborals, entre unes altres.

946 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!