La Guàrdia Civil deté a 5 persones pertanyents a un grup criminal a El Verger

Durant un dels robatoris al presumpte lladre se li va caure el telèfon mòbil, per la qual cosa va poder ser detingut l’endemà. La banda robava cases aprofitant la foscor de la nit, mentre els seus inquilins dormien, i a més es dedicaven al cultiu i tràfic de drogues.
La Guàrdia Civil d’El Verger ha detingut a un grup criminal organitzat composat per 5 persones de nacionalitat espanyola, 3 hòmens (34, 37 i 48 anys) i 2 dones (25 i 46 anys) com a presumptes autors de 12 delictes de robatori en cases, tràfic de drogues, defraudació de fluid elèctric, i pertinença a grup criminal.

Estan acusats d’escometre almenys 12 robatoris amb força en habitatges, encara que en el transcurs de la investigació, i vinculat al mateix grup, s’ha desmantellat un punt calent de cultiu i venda d’estupefaents, situat en la localitat de Pedreguer.

El grup criminal aprofitava la foscor de la nit per a introduir-se en domicilis, que generalment es trobaven amb els seus propietaris en l’interior. No obstant això, en un d’estos robatoris, van ser sorpresos per l’amo, que es va despertar a l’escoltar sorolls en un dels banys de la casa. A l’alçar-se i dirigir-se a este, va observar dos individus que havien accedit a l’interior, després de trencar el vidre de la finestra. Al veure’s sorpresos els lladres, van eixir precipitadament pel mateix lloc que havien entrat, amb la mala fortuna que a un d’ells se li va caure el telèfon mòbil mentre botava.

El perjudicat va cridar immediatament la Policia Local de Pedreguer, que a la seua arribada es va fer càrrec del telèfon mòbil perdut pel presumpte lladre. La Guàrdia Civil, a través de la informació del telèfon, va poder localitzar el sospitós i detindre’l.

No obstant això, després de la detenció del primer sospitós, la investigació va prendre un altre rumb, perquè al localitzar altres membres del grup, i realitzar-los un seguiment, es va descobrir que una de les sospitoses es dedicava a la venda de marihuana, al detall, en les localitats de Dénia i Pedreguer, i ho feia junt amb sa mare.
Els agents van descobrir que estes dos persones realitzen compres de marihuana en xicotetes quantitats, la quantitat justa per a vendre-la immediatament, i no haver d’emmagatzemar-la en el cas que foren descobertes.

Amb eixes evidències, es va procedir a l’entrada i registre de la vivenda on residien la sospitosa i sa mare, en la localitat de Benidoleig. A l’entrar en el domicili, la Guàrdia Civil va trobar, a més de 250 gr. de marihuana (100 grams ja preparats en dosis per a la seua venda) i una bàscula de precisió, el material necessari per a preparar un cultiu il·legal de marihuana: 10 làmpades de 600W i un endoll il·legal a la xarxa de subministrament elèctric.
Segons pareix el marit de la mare, estava ajudant-les a preparar el lloc per al cultiu, per la qual cosa va ser també detingut en eixe moment.

Arran d’estes últimes detencions, van eixir noves vies d’investigació, per que es va procedir a la investigació d’una altra casa, situada en la localitat de Pedreguer, que podria ser un altre punt de venda de droga de la banda.

Després d’entrevistar-se amb diversos veïns, els agents van confirmar que en la casa sospitosa es produïa un anar i vindre constant de persones, i que en la zona hi havia una forta olor a marihuana, per la qual cosa van procedir al registre de l’habitatge.

A l’entrar, i detindre l’únic ocupant, van trobar una habitació amb 54 plantes de marihuana en fase final de floració, amb tots els elements per al seu cultiu, útils per a la seua elaboració i distribució, així com 14 tauletes tàctils d’haixix amb un pes de més de 2.700 grams.
L’operació, que s’ha saldat amb la detenció d’estes 5 persones, no està tancada, i podria haver-hi noves detencions en estos dies.

A més de les diferents substàncies estupefaents, s’han recuperat nombrosos equips electrònics: diverses televisions led, ordinadors, càmeres fotogràfiques, discos de memòria i consoles de videojocs, procedents dels robatoris que cometien. També s’han confiscat en els registres, ferramentes utilitzades per a cometre els robatoris, els passamuntanyes amb què ocultaven els seus rostres i nombroses llanternes.896 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!