La direcció-conservació del Parc Natural de la Marjal de Pego-Oliva i del Montgó serà coberta amb borsa de treball

Igualment passarà amb l’altre Parc Natural de la comarca de la Marina, el Penyal d’Ifach. Medi Ambient ha seleccionat els 7 primers directors-consevadors dels parcs naturals que portaran la direcció de 16 parcs naturals.
Acabem de conèixer que la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, ha seleccionat ja als primers set nous directors-conservadors de parcs Naturals de la Comunitat Valenciana. Entre eixes 7 direccions, però, no s’inclouen els parcs naturals de la Marina Alta, ni la Marjal de Pego-Oliva, ni el Montgó ni el Penyal d’Ifach. La Conselleria no hi indica data per a esta resolució.

Les cinc places que no s’han cobert en esta primera fase, informa la Conselleria de Medi Ambient, «es cobriran amb la borsa de treball que Funció Pública va obrir amb este fi el passat mes de març». Eixes cinc places corresponen als parcs naturals d’Illes Columbretes i Desert de les Palmes; Serra Calderona; Gorges del Cabriol i Chera-Sot de Chera i, com hem anunciat abans, del Penyal d’Ifach i Serra Gelada i, finalment el que ens afecta directament, la direcció-conservació compartida del Montgó i Marjal Pego-Oliva.

En la primera fase de selecció s’han cobert set de les 12 places creades per a exercir, en comissió de servei o adscripció provisional, com a director/a-conservador/a de parcs naturals de la Comunitat Valenciana, que el Consell va oferir el passat dia 10 de maig als funcionaris de carrera de la Generalitat que estigueren interessats a ocupar-les.
Els 16 Parcs Naturals que ja tenen oficialment director són: L’Albufera (Paloma Mateache); Font Roja i Serra Mariola (Salvador Palop); Prat de Cabanes-Torreblanca i Serra d’Irta (Aurora Quero); Lagunas de la Mata-Torrevieja, Salinas de Santa Pola i El Fondó (Francisco J. Martínez), Serra d’Espadà (José Vicente Escobar), Macís Penyagolosa i Tinença de Benifassà (Miquel Ibáñez) i Túria i La Pobla de Sant Miquel (Antoni Ballester). Tots ells prendran possessió de les places el pròxim 15 de juny.
Els nomenaments tindran efecte durant un període transitori, fins que es cobrisquen les places per oposició quan hi haja disposició pressupostària per a convocar-les.

El secretari autonòmic de Medi Ambient, Julià Álvaro, ha manifestat la seua satisfacció «perquè s’ha donat un pas crucial per a dignificar la gestió dels parcs al recuperar la figura del director-conservador», eliminada per l’anterior govern fa cinc anys «per a fer els nomenaments sense procés selectiu, ni tindre en compte les característiques especials que es requerixen per a estos llocs».

Recorden des de la Conselleria que la convocatòria per a cobrir estes places requeria que els aspirants disposaren de llicenciatura en Biologia, Ciències Ambientals, Farmàcia, Geografia, Enginyeria Forestal, Agrònoma o títol oficial de grau equivalent, més un títol oficial de màster universitari.

Álvaro ha assenyalat «la necessitat que estes persones coneguen bé la matèria a què es van a dedicar perquè les seues tasques consistiran en la gestió de l’espai natural protegit i la seua àrea d’amortiment d’impactes així com les pròpies del cos o escala a què pertanyen».

El secretari autonòmic de Medi Ambient ha comunicat als nous directors dels parcs naturals que «han de posar-se a treballar immediatament per a començar a esmenar les deficiències que al llarg dels últims anys s’han anat produint en estos paratges mediambientals de tan gran valor ecològic per a la nostra Comunitat».
991 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!