Creama Pego organitza una xerrada sobre la informació alimentària que s’ha de facilitar al consumidor

La nova normativa europea, el Reglament 1169/2011 i l’adaptació espanyola del Reial Decret 126/2015, sobre la informació alimentària facilitada al consumidor indica que, des del 13 de desembre de 2014, és obligatori que el consumidor puga tindre accés a la informació sobre els ingredients de tots els aliments, envasats o no.
El 22 de novembre de 2011 es va publicar en el Diari Oficial de la Unió Europea el nou Reglament 1169/2011 sobre la informació alimentària facilitada al consumidor. Este indicava que, en el termini de tres anys des de la seua entrada en vigor, és a dir, des del 13 de desembre de 2014, és obligatori que el consumidor puga tindre accés a la informació sobre els ingredients de tots els aliments, envasats o no, inclosos els llocs a la seua disposició en bars i restaurants, menjadors escolars i hospitals, també els de venda a l’engròs. L’Estat espanyol adaptava la seua normativa a eixe nou reglament amb el Reial Decret 126/2015.

La normativa pretén que el consumidor tinga tota la informació a l’hora d’ingerir una beguda o menjar un aliment, coneixent si, entre els ingredients hi ha algun component al·lergen que li puga causar algun tipus de reacció.

Davant estes novetats, Creama Pego i la regidoria de l’àrea han organitzat este dilluns que ve, 13 de juliol, una xerrada informativa dirigida a les empreses del sector de l’alimentació, totes aquelles que elaboren o servisquen menjar, perquè coneguen tota la informació nutricional que han d’oferir als seus consumidors.
Avancen que la informació que es done ha de ser clara, senzilla i precisa perquè no hi haja malentesos i no es produïsquen situacions greus a causa d’alguna reacció al·lèrgica o d’intolerància. Una de les mesures que s’haurà d’adoptar, principalment per part de bars i restaurants, serà la d’incloure símbols estandarditzats en les cartes en aquells plats que incloguen components amb possibilitats de produir al·lèrgies com, per l’exemple l’ou, les nous o la nata, perquè el consumidor ho puga identificar ràpidament.

La xerrada informativa que es durà a terme dilluns d’11 a 13h., a la Casa de Cultura de Pego, serà impartida per José Manuel Rodríguez Garrido, farmacèutic i per Juventino Jiménez Piqueras, farmacèutic i inspector de sanitat.

1105 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!