8 associacions feministes es reunixen a Pego

Convidades pel grup de Dones Cabal, van acudir a Pego per parlar de «la necessària reivindicació contra les violències masclistes del proper 7 de novembre» a Madrid. Així mateix, es va abordar la propera trobada feminista a la Marina Alta.
El passat dilluns de vesprada es van reunir a Pego huit associacions feministes de la Marina Alta convidades pel grup de Dones Cabal: Matria (Dénia), Associació de dones d’Orba, el col·lectiu feminista Eva Pinera (Benissa), la Xarxa de dones de la Marina Alta, Dones de Teulada, Femme Força (Pedreguer) i també Cau de llobes de Vilallonga.
La reunió va tenir dos temes principals. D’una banda, les associacions de dones van acordar assistir a la marxa estatal contra les violències masclistes que està convocada per al 7 de novembre a Madrid. Una marxa a iniciativa de la Coordinadora Feminista de València que està mobilitzant a organitzacions feministes de tot l’Estat.
La marxa estatal pretén posar de manifest la indignació davant dels continus assassinats de dones a les mans de les seues parelles (o exparelles). Però no és queda ahí la cosa. La marxa estatal contra les violències masclistes es proposa, a més de visibilitzar la repulsa a la violència de gènere, exigir compromisos seriosos i definitius de les forces polítiques, que tinguen caràcter d’un Pacte d’Estat que arreplegue i assegure els mínims que tots els partits i governs incloguen en la seua agenda política. També exigixen polítiques i partides pressupostàries que no descendisquen mentres hi haja una víctima sense protecció o atenció i fins que no s’haja reparat a totes les víctimes. Un pacte, en definitiva, de les forces polítiques per a eradicar la violència que patixen les dones al nostre país i que arriba indiscriminadament a qualsevol membre de l’entorn familiar (fills, filles…).

Així les coses, la decisió de les associacions de dones reunides dilluns a Pego va ser la d’organitzar l’eixida de diversos autobusos des de la Marina Alta per a assistir a eixa cita.
Una segona iniciativa que va nàixer de la trobada de dilluns a Pego va ser la de fixar data per a organitzar una trobada feminista a la Marina Alta. Esta es durà a terme el dissabte 19 de setembre. De moment, però, no han transcendit més detalls.
803 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!