Creama i l’Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona intercanvien coneixements en unes jornades que se celebren a Pego, Calp i Pedreguer

Una comitiva formada per tècnics municipals, comerciants, polítics i empresaris de la comarca del Solsonés i de Cardona ha arribat este matí a Pego per a participar en les Jornades de coneixement i d’intercanvi de desenvolupament local, organitzades per CREAMA i l’Agència de Desenvolupament Local Solcar (de Solsona i Cardona, a Catalunya).

A la Casa de Cultura de Pego s’ha fet l’acte oficial de benvinguda als i les visitants, amb la participació de l’alcalde de Pego, Enrique Moll, i Judit Gisbert nova alcaldessa de Solsona. Hi han estat presents també la gerent de Creama, Rosario Donderis, i l’ADL de Pego, Alícia Carbonell, a més de Glòria Domínguez, directora de l’ADL Solcar. Moll ha fet una repassada a la trajectòria del Creama , del qual ha format part des dels inicis en l’any 1994. De fet, com ha recordat el primer edil, el Consorci de Recuperació de la Marina Alta va ser una iniciativa de Pego, Benissa i Dénia junt amb el SEPE i la Diputació d’Alacant, els quals van decidir posar en marxa una entitat independent per tal de promoure activitats en pro del desenvolupament local de la comarca. Moll ha lligat la filosofia del Creama amb les jornades que han començat hui.

Per a la primer edil de Solsona, Judit Gisbert, este ha estat dels seus primers actes oficials perquè va ser investida com a alcaldessa dissabte passat. Gisbert s’ha mostrat agraïda per l’acollida i ha posat moltes esperances en les jornades.

L’Ajuntament de Pego ha obsequiat als membres d’aquest grup amb material de promoció turística de Pego, l’Atzúbia i les Valls, en el qual no podia faltar l’arròs de la Marjal. Enrique Moll els ha explicat les varietats i l’origen del conreu de l’arròs, donant valor així a este producte autòcton i identitari.

Finalitzat l’acte institucional, han començat les ponències i xerrades. Alícia Carbonell ha estat l’encarregada de parlar sobre el paper del comerç local, i de l’administració local per a reforçar-lo. Dins d’aquest marc, l’ADL de Pego ha presentat als i les visitants la darrera campanya de promoció del comerç local anomenada el futur el compres ara.

Les xerrades d’este matí a la Casa de Cultura de Pego han servit per a desenvolupar el concepte del comerç com a ànima dels pobles. A més, a més, s’ha fet una visita als comerços locals.

L’activitat d’estes jornades es trasllada ara Calp perquè a la vesprada ,a la Seu Casanova, Creama Calp rebrà el grup de l’ADL SolCar. A la vesprada, a Calp es parlarà de la formació professional al servei del desenvolupament del territori amb la participació de la confraria de pescadors.

La jornada de demà tindrà lloc a Pedreguer, amb l’objectiu de debatre sobre la implicació de les empreses locals i la cooperació, com a element clau també per al desenvolupament d’un territori. A primera hora es farà una ponència per a presentar la Xarxa agrícola i també del polígon industrial de Pedreguer.

I, completant el programa d’activitats, el grup de persones tècniques, empresàries i polítiques del Solsonés i Cardona visitaran demà les instal·lacions de la cadena de Supermercats MasyMas i de Rolser, dues grans empreses de la comarca amb seu a Pedreguer.

1013 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!