CREAMA elabora el seu manual de bones pràctiques ambientals

Aquest conté les mesures a implementar en l’àmbit de les oficines del consorci. Com a complement s’està elaborant un diagnòstic de residus i recomanacions per al seu correcte dipòsit, aplicable als oficis que s’impulsen des dels diferents Tallers d’Ocupació Marina Alta.
Què fem amb els residus que produïm? És una pregunta que ha generat tota una nova ciència i que impulsa nous processos en els àmbits social i tecnològic. El Consorci per a la Recuperació Econòmica i de l’Activitat de la Marina Alta (CREAMA) s’ha formulat esta pregunta i per a donar-li resposta està elaborant el seu manual de bones pràctiques ambientals.

El creixement en la generació de residus continua malgrat la ralentització que pateix l’economia. El resultat són tones de residus perillosos i no perillosos. L’administració ambiental és la responsable de la gestió d’aquestos residus però l’efectivitat d’aquesta gestió recau directament sobre les pràctiques ambientals de cada empresa i de cada llar.

El manual de bones pràctiques conté les mesures a implementar en l’àmbit de les oficines del consorci. Com a complement a això actualment s’està elaborant un diagnòstic de residus i recomanacions per al seu correcte depòsit, aplicable als oficis de jardineria, pintura, obra, llanterneria, electricitat, calefacció i atenció sociosanitària a persones dependents en el domicili i en institucions socials. Activitats, totes elles, que s’exercixen dins del Taller d’Ocupació Marina Alta.

Les claus apunten cap a un menor consum de productes contaminants, substituint-los per altres menys danyosos per al medi ambient. Per posar un exemple es tendeix a utilitzar pintures acríliques en compte de pintures a base de dissolvents. El segon factor clau és la separació dels residus i el seu correcte dipòsit (gestor autoritzat, Ecoparc, punt verd, contenidors d’arreplegada selectiva, etc.). Este aspecte pot suposar en determinades ocasions una xicoteta despesa per a l’empresa, que sempre compensa respecte al dany ambiental que s’evita.
701 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!