CreA&Art convida a viure l’art interactuant amb les instal·lacions artístiques creades per les i els alumnes del CEIP Ambra

Es tracta d’un projecte d’innovació pedagògica del col·legi públic pegolí que este curs ha tingut l’art com a protagonista des de múltiples vessants. Una de les accions es pot contemplar al Centre d’Exposicions fins el 13 d’abril. Són 12 instal·lacions artístiques que volen despertar la reflexió en l’espectador i l’espectadora a través dels diferents missatges que hi ha implícits en les obres exposades.

CreA&Art naix d’un projecte d’innovació educativa del CEIP Ambra, autoritzat per Conselleria, que ha permès que durant este curs 2017/2018 l’alumnat i els i les docents estiguen treballant l’art des de les seues múltiples vessants. No només la creació d’obres, sinó també visitar museus, conèixer que són i qui va fer les pintures rupestres, descobrir artistes i altres.

En arribar a l’art contemporani, CreA&Art s’ha centrar en la creació d’instal·lacions artístiques. Estes són muntatges d’objectes en un espai concret que poden utilitzar infinitat de materials. En este cas s’ha fet ús de materials reciclats que els xiquets i xiquetes tenien per casa o que hi havia a l’aula.

Durant el procés de creació de les instal·lacions artístiques l’alumnat d’Ambra ha treballat «la creativitat, la imaginació, el treball cooperatiu a l’aula, arribar a consensos, fer pluja d’idees per a treballar en grup, i després buscar un missatge», explicava Irene Escrivà, la directora del CEIP Ambra durant la inauguració de l’Exposició CreA&Art que va tenir lloc divendres passat, 23 de març, al Centre d’Exposicions Museu d’Art Contemporani de Pego.

El projecte innovació educativa d’Ambra ha volgut «crear en l’alumnat el desig de viure i fer viure l’art com a font d’informació, de plaer i d’inspiració creadora, de la importància de saber mirar i captar l’essència de les coses, de donar importància a la sensibilitat i al paper que hi juguen els sentits».

Les obres les han creades en un taller que es va muntar en el passadís de l’escola. A mesura que acabaven la eina anaven fent obra, explicaven dimarts passat a Ràdio Pego alumnes de segon del CEIP Ambra.

Les instal·lacions artístiques pretenen crear un ambient i una experiència d’interacció entre l’espectador o l’espectadora i l’obra. Una interacció que, de segur, desperta sentiment i porta a la reflexió sobre el missatge que transmet cadascuna de les 12 instal·lacions artístiques que hi ha exposades entre la planta baixa i la primera planta del Centre museístic pegolí.

Assegurava la directora d’Ambra que a més de desenvolupar projectes com este al centre, també es fa classe normal. De tota manera, defensava Irene Escrivà que «treballant l’art i la música es treballen altres matèries com història, matemàtiques, valors i altres».

Convidava Escrivà a visitar CreA&Art en horari de 10 a 13 i de 17 a 19 hores. Tot i recordar que es tracta d’una exposició escolar, assegurava que, en visitar-la, «podreu gaudir-la, sentir-la i deixar-se portar per les sensacions que vos puga generar vore el que ací tenim».

4650 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!