Pego torna a acollir un curs especialitzat de ‘Tactical Combat Casualty Care’ (TC3)

Es tracta d’un curs referent a tota Europa que proporciona tècniques de salvament i estratègies basades en l’evidència per a la millor atenció al trauma en el camp de batalla. Estos cursos, que organitza Acció Urgent al municipi amb la col·laboració de l’Ajuntament de Pego, estan reconeguts pel Comitè Internacional de medicina. La seua obtenció és requerida per l’OTAN per a participar en qualsevol missió a l’estranger.

Durant 3 dies, hui és l’últim, una unitat militar ha estat fent pràctiques sobre tàctica sanitària de combat a Pego, ja que proporciona tècniques de salvament i estratègies basades en l’evidència per a la millor atenció al trauma en el camp de batalla.

Les pràctiques les han dutes a terme al recinte multiactivitats de La Trilladora, on han practicant tàctiques d’arrossegament i transport terrestre de persones ferides. El Parc Natural de la Marjal de Pego-Oliva també ha estat escenari de pràctiques. En este cas han practicant com actuar en camp obert, amb zones d’aigua i plantes hostils. Este matí l’escenari ha estat el teatre municipal, on han simulat una presa d’hostatges per part d’un jihadista i on hi hagut diversos hostatges ferits, alguns de gravetat.

Este curs, que organitza Acció Urgent al municipi amb la col·laboració de l’Ajuntament de Pego, és un referent a tota Europa i està reconegut pel Comitè Internacional de medicina. La seua obtenció és requerida per l’OTAN per a participar en qualsevol missió a l’estranger.

La primera vegada que el curs Tactical Combat Casualty Care (TC3) es va organitzar a Pego va ser a octubre de 2017. Des d’aleshores ja s’han dut a terme unes quantes edicions. Abans s’impartia a Madrid, però gràcies a la insistència del sanitari d’Acció Urgent, Pedro Barranco, que és un dels instructors d’este curs, i també perquè a Pego es donen unes condicions òptimes per poder desenvolupar amb èxit el curs, este continua organitzant-se al municipi. Este fet, al que s’unix la resta de cursos que organitza Acció Urgent sobre diferents matèries relacionades amb la sanitat d’emergències, situen a la població de Pego com un referent en este àmbit.

1860 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!