Conxa del Ruste és la nova secretària local del Bloc

Aquesta dona de 43 anys entra a ocupar el càrrec “amb molta il•lusió” i és que quan va presentar la seua candidatura es va trobar “amb el recolzament de tot el partit”. Entre els seus objectius està el d’“il•lusionar al col•lectiu i que l’executiva nova siga un baló d’oxigen” per a la militància i per als regidors i regidores. Per la seua banda, Germà Miralles s’acomiadava amb “balanç positiu” fruit dels quatre anys en el càrrec intentant “fer les coses en trellat, en sentit comú per a millorar el teu poble”. Dissabte passat el Bloc de Pego va canviar de secretari local. Germà Miralles deixava el càrrec després d’haver estat representant la formació nacionalista durant els darrers quatre anys. Passava el relleu a, es pot dir, una nouvinguda al Bloc, Conxa del Ruste, una saragossana de 43 anys que treballa com a Tècnica del Servei Valencià de Formació Ocupacional (SERVEF), però que actualment es dedica a tasques sindicals com a membre alliberada del Sindicat de STAS-IV. Germà Miralles es va referir a Conxa del Ruste describint-la com una persona “molt raonable, honesta, seriosa i treballadora”, característiques que el portaven a refermar-se en la decisió del col•lectiu per haver-la elegit secretària local. D’altra banda, Miralles defensava el canvi pel fet que “crec que en les societats democràtiques la gent deu col•laborar, deu participar, per això a mi m’agrada que en el Bloc la gent canvie, renove i que la societat l’hem de fer entre tots”.

El balanç que feia el fins dissabte secretari local del Bloc era positiu, ja que declarava Germà Miralles que “el balanç sempre és positiu quan intentes fer les coses en trellat, en sentit comú i intentes que el teu poble siga millor en tots els sentits”. En aquests quatre anys Miralles asegurava que s’ha esforçat per “fer una societat més justa i més educada a Pego perquè crec que tenia falta”.

Per la seua part, el portaveu del Bloc a l’ajuntament, Àngel Sendra, acomiadava el seu “amic” Germà Miralles valorant positivament el treball fet fins aleshores ja que, declarava Sendra “des del principi he comptat amb ell i he comptat fins ara mateix”. D’altra banda, Àngel Sendra donava la benvinguda a Conxa del Ruste “molt il•lusionat perquè posem en marxa un projecte nou, perquè és una espècie de modernització en l’Executiva del Bloc i és un baló d’oxigen per als regidors que treballem a l’ajuntament per tal de seguir funcionant fins a les noves eleccions”.

Conxa del Ruste és membre del Col•lectiu local del Bloc des de 2002, i afronta aquest repte i aquesta responsabilitat “amb molta il•lusió” i és que assegura que quan va presentar la seua candidatura es va trobar “amb el recolzament de tot el partit”. És per això que afegia que espera “il•lusionar al col•lectiu i que l’executiva nova siga un baló d’oxigen en una situació que realment és un entorn prou complicant” perquè, entre d’altres coses, confessava que la situació de la formació nacionalista “no és la ideal, perquè estem compartint govern en uns altres partits i no podem fer les nostres polítiques, sinó que s’ha d’arribar a un concens” una qüestió aquesta que admetia del Ruste, fa “que les bases del nostre partit no estiguen molt il•lusionades”. Aquest argument feia que la nova secretària del Bloc es refermara en què “hem de mamprendre el projecte de tal manera que la nostra ideologia i les nostres ganes de fer les coses bé vagen per damunt de tota aquesta situació”.

Conxa del Ruste recordava, a grans trets, quines són les inquietuds del Bloc i les seues majors apostes de partit. Entre elles la defensa “del manteniment del nostre patrimoni cultural i mediambiental […] també una política de serveis públics a ultrança i trobem que són molts aspectes que són comportatits per la generalitat de la població i és per això que volem compartit tot açò i arribar a cada ciutadà de Pego”.

L’assemblea del Bloc de Pego, l’Atzúvia i Les Valls va comptar, dissabte passat, amb la presència del secretari comarcal Joan Gasquet que va assegurar que “he volgut vindre a Pego per a recolzar la renovació que s’ha fet de l’executiva local”. Gasquet va recolzar aquest canvi al si del Bloc de Pego perquè va explicar que tot i que “Germà és una persona molt estimada i molt treballadora també ve bé anar posant persones noves que tinguen capacitats i que vaja renovant-se el partit”, un fet aquest que afirmava Gasquet “ací s’ha fet molt bé perquè fa falta barrejar la veterania amb persones noves que vagen incorporant-se al projecte”.

Entre les seues primeres decisions a prendre per la nova secretària local del Bloc, Conxa del Ruste està convocar en breu una reunió de l’Executiva Local, per tal d’assignar funcions i responsabilitats als diferents membres del seu equip. A més a més, en les properes setmanes es treballarà per consensuar les línies programàtiques generals de cara a les eleccions locals del 2011, en un procés il•lusionador i aglutinador de tots els i les militants i simpatitzats del projecte valencianista.

La nova Secretària Local ha dut a terme diferents converses en les darreres setmanes per tal de conformar una Executiva Local que integre les diferents sensibilitats existents al Bloc, i, tot i que encara pot ser ampliada en nombre, formen part de l’Executiva l’ex Secretari Local Germà Miralles, Adriana Femenia, Pau Folquès, Marissa Sendra, Abril Sendra, Marian Tamarit, Àngel Sendra, Vicent Carrió i Pilar Moll. D’aquesta nova executiva la nova secretària local ha volgut destacar “la síntesi de renovació i continuïtat, la forta presència femenina (6 dones entre 10 en conjunt) i la representativitat de les diferents sensiblitats al si del Bloc”.

Per últim, el secretari comarcal del Bloc, Joan Gasquet, afirmava que està content de la nova executiva comarcal que aglutina a part important del col•lectiu local del Bloc. Sobre els seus objectius declarava que està arribar a “aconseguir tenir millor resultats electorals perquè estic convençut que als valencians els interessa econòmicament i culturalment tenir un partit fort com el bloc que represente els seus interessos i eixa és la meua aposta, intentar fer que el partit tinga major recolzament a nivell social i millor presència als ajuntaments i en totes les institucions”.


589 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!