Es presenta Com Sona l’ESO 2009

En el seu 10é aniversari la trobada musical més espectacular de l’ESO arriba a la Marina Alta, a Dénia més concretament, amb les noves tendències, els propers 14 i 15 de maig per a omplir de música i joventut els carrers de la capital comarcal. Més d’un miler d’estudiants es congreraran per a estrenar noves peces musicals de Llorenç Barber, Teodoro Aparicio, Nach o La Gossa Sorda. S’imagineu que poden fer més d’un miler d’alumnes en un concert? Siga el que siga pren unes dimensions inimaginables, cada any, i des de en fa 10, a alguna de les ciutats de la geografia valenciana, catalana o balear. L’any passat va ser el torn de Carcaixent i enguany, en el seu desé aniversari Com Sona l’ESO arriba a la Marina Alta, més concretament a Dénia, vora el mar. Un mar que ha donat el color de les samarretes que els xics i xiques de Com Sona l’ESO portaran el 14 i 15 de maig en les seues diferents actuacions.

Com sona l´ESO va es va gestar durant el curs 1999-2000 i s´ha convertit, amb els anys, en una plataforma que pretén defensar i lluitar per l´ensenyament artístic dins l´educació pública. Perquè Com Sona l’ESO és una trobada feta des de l’ensenyament públic i per a l’ensenyament públic. Ester Carpi, coordinadora local assegurava que qui participa en aquesta iniciativa “confiem en què la matèria que tenim davant és el futur i creiem que hi ha que llaurar-la perquè els fruits de segur que seran saborosos”. Enguany la seua aventura s’uneix a les noves tecnològies.

El projecte “fa un any que està rodant” i eixos dos dies són “la punteta de la mona, el dia que allò que anem treballant durant un any es fa visible” explicava Josep Alcover, coordinador d’activitats. És eixe treball dels 42 centres que participen es fa a les aules “el que ens interessa”, assegurava Alcover que afirmava “estar més de 1000 alumnes junts és fer educació i convivència”.

El músic “continua fent música” fora de les aules i això és el que apliquen els professors que participen en Com sona l’ESO. Aquesta iniciativa “també es crea com un acte reivindicatiu, perquè la música és important perquè cada persona en este món la fa especial”, assegura Adolf Murillo, coordinador general.

“Per a mi és molt important perquè és totalment diferent al que es veu a la tele com és fama i tot això i és que el nostre concepte és totalment diferent perquè no té sentit competir”, defenia el director de la banda de Com Sona l’ESO, Alexis Calvo. “Enguany en la línia en què tothom participa en el 10é aniversari voliem barrejar estils musicals”, avançava Calvo. Així el divendres tindrà lloc, a les 10 de la nit el concert plurifocal, estrena absoluta d’una obra de Llorenç Barber al Port de Dénia. El dissabte el concert, que també començarà a les 10 de la nit, però al carrer La Via, tindrà tres parts. En primer lloc tocarà la banda simfònica i els cors de Com Sona l’ESO amb obres de Teodor Aparicio, en la segona part la banda simfònica i els cors de Com Sona l’ESO acompanyaran a Nach, que interpreta hip hop. Per últim, La Gossa Sorda serà acompanyada per la banda i els cors de Com Sona l’ESO.

Josep Nadal hagués desitjat haver tingut l’oportunitat de viure una trobada com aquesta quan estudiava música a l’institut, no va ser el cas, però ara té l’oportunitat de participar-hi com a membre d’uns dels grups de música valencians més consolidats. Ho fan d’una manera desinteressada pel compromís que hi ha al darrere d’aquesta trobada, un interés “educatiu, musical i social”. La Gossa Sorda a més d’actuar amb Com Sona l’ESO ha composat una cançó específicament per a l’ocasió.
651 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!