Contundent victòria dels socialistes a Pego

De 4 passen a 7 regidors obtenint 2.049 vots. Compromís dobla els resultats de 2011 i se situa com a segona força política a l’Ajuntament de Pego amb 4 regidors. El PP perd 4 regidors i passa de tenir-ne 7 a obtenir 3 representants. També baixa un dels actuals partits de l’equip de govern, Ciutadans de Pego, que obté 2 regidors en 2015, quedant-se a 14 vots d’obtenir el 3r. La fotografia de la propera corporació pegolina inclou una nova força política al consistori, l’agrupació d’elector Volem Pego obté una representació a l’Ajuntament fent que en la propera legislatura hi ha 5 forces polítiques. Es queden fora del consistori Ciudadanos i Acord Ciutadà. D’altra banda, Pego situa com a primera força a les Corts a Compromís amb un 32,32% dels vots emesos i tindrà, per primera vegada un pegolí al parlament valencià, Josep Nadal. Pel que fa a la participació, esta baixa un 3,34% i se situa per sota del 80%, en el 77,19%, pujant l’abstenció fins el 22,81%.
Les urnes pegolines han dibuixat canvi en la distribució de forces al consistori pegolí per a la propera legislatura, alçant com a primera força política, amb una diferència substancial, al partit socialista de Pego que passa de tenir 4 regidors a tenir-ne 7.


Font:Ministeri de l’Interior

Els socialistes obtenien ahir 2.049 vots, el 35.40% dels vots emesos al municipi. Estos resultats feien que, anit, la casa del poble fos una arrebossar alegria i satisfacció per la feina feta en campanya.


Font:Socialistes de Pego


Amb els vots ja escrutats, Ràdio Pego es dirigia, en primer lloc allí, davant la contundent victòria socialista al municipi que, tot i no obtenir la majoria absoluta, el resultat els situa com a força dominant sense cap mena de dubte. La cara més visible dels socialistes, Enrique Moll, actual i més que probable, futur alcalde de Pego, no parava de rebre trucades i les atenia a dos bandes, és a dir, amb 2 mòbils en cada orella. En eixa primera valoració dels resultats Enrique Moll es mostrava «molt content» perquè esperaven bons resultats però no tan bons resultats.

Els socialistes, com apuntava Moll, esperaven reforçar la seua presència al consistori en 5 ó 6 regidors, però no esperaven que el poble els donara fins a 7 regidors, com explicava Enrique Moll.

Totes les telefonades eren per felicitar els socialistes de Pego, a més de per comentar la restat de resultats de la comarca que també han estat molt positius per al partit socialista.

La jornada va ser llarga, però, en rebre la primera taula del teatre amb més vots dels habituals es van sorprendre i van veure que les expectatives podien ser més altes de l’esperat.

En preguntar per les hipotètiques negociacions, el PSOE s’ha quedat a dos regidors de la majoria absoluta, Enrique Moll, va preferir centrar-se en la celebració dels excel·lents resultats obtinguts a les urnes en estes eleccions de 2015.

Els missatge d’Enrique Moll als pegolins i les pegolines va ser «que creguen en nosaltres. Que confien en nosaltres que anem a continuar fent la tasca que hem fet fins ara i no anem a defraudar-los».

La segona força més votada a Pego en estes eleccions de 2015 va ser Compromís per Pego que doblaven el resultat de fa 4 anys i, amb 1.263 vots aconseguien 4 regidors a l’Ajuntament de Pego. La seu també estava de celebració amb campanya. Perquè, a més tot i que no tenim el testimoni, celebraven que el pegolí Josep Nadal entrava, històricament, a formar part de les Corts Valencianes amb el triomf que aconseguia, en l’àmbit autonòmic Compromís.


Font:Compromís per Pego


La primera valoració de Conxa del Ruste era molt positiva «perquè són els millors resultats que hem obtingut mai, hem doblat el número de regidors i trobe que la faena que hem fet s’ha notat».

Sobre els resultats de les autonòmiques, que van anar escrutant-se molt a poc a poc, la lideressa de Compromís per Pego ja apuntava que «va per a on toque, Josep Nadal entraria a les Corts Valencianes».

El missatge als pegolins i les pegolines des de Compromís era que «hi hagut un canvi radical. Sabem que el PP ha baixat moltíssim, que per a nosaltres era tan important com que nosaltres pujàrem […] i que ara és treballar tots junts per a fer de Pego un poble millor. Ara són converses, assemblees i molta faena. Però el missatge és positiu», concloïa Conxa del Ruste.

Els resultats a Pego situaven el PP com a tercera força amb una pèrdua de representació de 4 regidors respecte a 2011, passant de 7 a 3 regidors a la corporació municipal. En arribar a la seu popular l’alcaldable s’havia retirat i Ràdio Pego parlava amb la presidenta del Partit Popular de Pego, Maite Ferrándiz. La seua primera valoració dels resultats era que «la llista nova, de gent molt jove, vam fer una opció de renovació total de la candidatura i tal volta, agafar la gent nova, l’experiència també és un grau. Per tant, el partit comença de nou i ja està».


Font:Populares de Pego


«La jornada electoral l’hem viscuda com l’anterior. A Pego, si les coses no canvien […] tots contra el PP i el PP contra tots», declarava la presidenta popular. El missatge dels populars al poble de Pego era que «anem a continuar peleant i defenent les seues idees i els seus projectes des de l’oposició», afirmava Maite Ferrándiz.


També baixava considerablement Ciutadans de Pego, que passa de tenir 4 regidors a la corporació a tenir-ne 2 –quedant-se a 14 vots d’obtenir el tercer regidor. La valoració de Carmelo Ortolà era realista. Afirmava que «no pot ser una valoració d’alegria». Reconeixia que els resultats «ens han defraudat més del que esperàvem», perquè «no esperaven sumar, però sí mantindre o perdre’n un al no tenir l’alcaldia». No obstant, recordava Ortolà que, ja en campanya va dir que, «on ens posen els vots estarem».

El líder de Ciutadans de Pego sí que parlava de futur. Admetia que «els pròxims dies seran dies de pactar perquè no hi ha cap majoria absoluta i es planteja algun pacte de govern per poder tirar endavant la governabilitat de l’Ajuntament de Pego». Avançava Carmelo Ortolà que, «des de Ciutadans de Pego anem a intentar, sempre, garantir la governabilitat de l’Ajuntament de Pego perquè hui en dia l’ajuntament està en una bona situació econòmica i no és moment de començar a posar traves, pel benefici del poble».


Font:Ciutadans de Pego


I la sorpresa venia amb Volem Pego que aconseguia anit representació a la futura corporació pegolina. L’agrupació d’electors que es presentava per primera vegada al municipi aconseguia que, Irene Sendra Carrió, entre a ser regidora en la propera legislatura. Esta anit es mostrava molt emocionada pels resultats. 318 vots que permetien a la nova agrupació d’electors ser el cinquè partit al consistori pegolí. Afirmava que «és molt difícil aconseguir un regidor i estem molt contents. Ara anem a treballar per tots».


Font:Volem Pego


Com a primera electoral, els i les components de Volem Pego la vivien d’una manera diferent als partits consolidats, la vivien «molt emocionats i contents de vore que podíem participar» i ressaltava que «ara allò important és posar-nos a treballar i començar a desenvolupar, dins les nostres possibilitats, el projecte de poble [que havíem plantejat]», afirmava Irene Sendra.

Dels 7 partits que concorrien a les eleccions municipals de 2015 dos no obtenien representació. D’una banda, una de les formacions que s’estrenaven, Ciudadanos que aconseguien 137 vots. De l’altra, tampoc treia representació la coalició entre Esquerra Pego i EUPV, Acord Ciutadà, liderada per Saül Ortolà que anit declinava fer declaracions a Ràdio Pego, a l’espera d’una reflexió més a fons dels resultats obtinguts, 118 vots –30 vots menys que els que obtenia Esquerra Pego en 2011.
Si mirem que vota Pego a les Corts Valencianes, hi ha sorpresa perquè Compromís supera el PSOE. El carisma de Mònica Oltra o la possibilitat de tenir un pegolí a les Corts –Josep Nadal– podrien ser la clau perquè Compromís a Pego obtinguera 1.868 vots, el 32.32% del total, seguida del PSOE que obtenia 1.407 vots, el 24.34%. El PP era la tercera força més votada a la Generalitat al nostre municipi amb 1.256 vots, un 21.73% dels vots.


Font:Generalitat ValencianaFont:Generalitat Valenciana


Pel que fa a la participació, esta ha baixat un 3,34% respecta als comicis de 2011 i se situa per sota del 80%, en el 77,19%, pujant l’abstenció fins el 22,81%.

Durant la jornada electoral també es van produir algunes incidències, la més visible denunciada per Acord Ciutadà i Compromís, al col·legi electoral Cervantes, on van denunciar que un membre de la llista del PP, també apoderat del partit, segons l’escrit presentat, estava repartit paperetes als residents estrangers. Este home va ser expulsat del col·legi per l’agent local assignat allí, després que el president del col·legi signara les dos denúncies i es comprovaren els fets denunciats. Des del PP, asseguren que els fets no van anar així, tot i que, en demanar-los la seua versió, no la van aportar. A banda d’això, també es van registrar, en alguns col·legis, ocultació de paperetes d’alguns partits col·locant damunt paperetes d’altres formacions i en altres col·legis es van introduir paperetes en els sobres que servixen per a exercir el vot. A banda d’estes incidències la jornada electoral a Pego va transcórrer de manera tranquil·la.


897 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!