Controls de la Policia Local a patinets elèctrics i ciclomotors

Davant la proximitat de l’entrada en vigor de l’ordenança municipal que regularà l’ús dels vehicles de mobilitat personal (VMP), la Policia Local de Pego està duent a terme una campanya de control i informació als usuaris dels patinets elèctrics. També realitza en aquesta setmana, i continuarà en les pròximes, controls de sonometria en ciclomotors i motocicletes.

Fonts de la Policia Local han confirmat que l’Ajuntament de Pego ha elaborat una ordenança municipal que ha estat aprovada ja i només falta el tràmit de la publicació perquè entre en vigor. Una nova normativa en què s’estableix que l’edat mínima per a circular amb un vehicle de mobilitat personal, és a dir, un patinet elèctric, és de 15 anys. Les persones menors d’eixa edat hauran de circular acompanyades pel seu tutor o tutora legal.

I, dos premisses fonamentals: una, tots els vehicles de mobilitat personal han de respectar i complir les normes de trànsit, és a dir, respectar les senyals, circular per la calçada i en el sentit de la via. Dos: l’ús del casc és obligatori sempre i per a totes les persones usuàries.

L’ordenança municipal, indica que, com estableix la llei de trànsit, en la calçada podran circular pel carril bici a una velocitat màxima de 15 km/h, en el cas que hi haja carril bici. Dins del casc urbà, als carrers de plataforma única, la velocitat màxima serà de 20 km/h i en les vies d’un carril per sentit podran circular amb una velocitat màxima de fins a 30 km/h. En les zones per a vianants, o carrils bici compartits amb vianants, no podran sobrepassar els 10 km/h, llocs en els quals la prioritat serà sempre per als vianants.

Actualment, la Policia Local fa controls i informa els usuaris i usuàries dels vehicles de mobilitat personal, però amb l’entrada en vigor de l’ordenança imposarà les sancions econòmiques que pertoquen a qui incomplisca les normes de circulació.
644 Visites
Hola!!