Controlat l’incendi d’Ambra

Passades les 10h., es donava per controlat l’incendi a la muntanya d’Ambra, després de la intervenció de 2 mitjans aeris, 6 dotacions del Consorci de Bombers d’Alacant, 2 Brigades de la Generalitat Valenciana i dos autobombes i diversos agents mediambientals, a més de bombers voluntaris de Pego. Per evitar que revifen les flames romandran fins a les 19h dos unitats de bombers a la zona.
Hui Pego s’ha despertat en un ai al cor. Tres focus de foc eren ben visibles a la lloma d’Ambra i, els efectes de l’arrasador incendi de maig encara estan massa tendres a la memòria de la ciutadania pegolina. Relatava a les 9 del matí, l’alcalde de Pego, Enrique Moll a Ràdio Pego que, a les 8.45h del matí, el parc de bombers de Dénia rebia el primer avís de foc a Ambra.
La Guàrdia Civil era la primera en arribar a la zona de l’incendi i, de seguida, detectava que l’origen més probable de l’incendi provenia d’una crema de rostolls d’un hort de tarongers que havien estat podant. El vent que bufava este matí a eixa zona i el temps que fa que no plou una gota han provocat que es descontrolara la foguera i les flames prengueren en una pinada molt propera al focus inicial. A més, el vent ha provocat que les flames botaren a dos o tres pinades més.


Font: Más Portal


L’hora en què ha arribat el primer avís de foc a Ambra al parc de bombers comarcal ha coincidit amb el canvi de torn dels bombers el que ha provocat un cert retard en la mobilització de les unitats, explicava Moll. Un retard que afortunadament no ha estat significatiu. L’alcalde recordava que, segons la normativa un bomber que isc d’una guàrdia no pot incorporar-se a l’extinció d’un incendi. No obstant, apuntava, alguns d’eixos bombers que eixien de guàrdia han acudit a ajudar com a voluntaris.


Font: Más Portal


Passades les 10h., es donava per controlat l’incendi d’Ambra després de la intervenció de 2 mitjans aeris, 6 dotacions del Consorci de Bombers d’Alacant, 2 Brigades de la Generalitat Valenciana i dos autobombes i diversos agents mediambientals, a més de bombers voluntaris de Pego.


Font: Raúl Alentado


L’alcalde de Pego assegurava que, «a diferència del 15 de maig, de seguida hi hagut resposta del parc de bombers de Dénia, hi ha dos autobombes, dos brigades d’emergència, han vingut bombers voluntaris de Pego». Concloïa que «la resposta ha sigut immediata». I explicava que, a les 10 del matí «un avió ja ha fet tres descàrregues, l’helicòpter està actuant ací», el que contrasta amb el que va passar a maig quan, «sentíem que hi havia avions o helicòpters perquè ho deien per la tele, però nosaltres no els vèiem».


Font: Centre Excursionista


«En dies com hui no es pot cremar llenya per molt que tingues la llenya en terra», afirmava l’alcalde de Pego i afegia que «s’hauria de prendre algun altre tipus de mesures i s’ha d’intentar que la gent recicle la llenya i no la creme» per evitar incendis com el de hui. A més, advertia Enrique Moll que «una persona tinga en el seu poder un permís de crema, no vol dir que pot cremar quan vullga. També posa en el permís que ha de respectar les condicions climatològiques que puga haver en cada moment».


Font: Centre Excursionista


Passades a les 10h., es donava per controlat l’incendi i les unitats aèries es retiraven. Declarava Enrique Moll que «la mobilització ha sigut ràpida i eficient». Per evitar que les flames revifen s’ha quedat a la zona dos unitats de bombers per prevenció, ja que està previst que torne a augmentar la intensitat del vent a partir de migdia.
694 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!