Compromís per Pego denuncia els sobrecostos de Ciegsa en la construcció del Carolina Sala i l’IES Enric Valor de Pego

Assenyala que els sobrecostos de les dos infraestructures educatives ascendix a 2.161.635,17€. El secretari local dels valencianistes, Víctor Climent, afirma que “La política educativa dels 20 anys de govern del PP es pot resumir en tres pilars: sobrecostos, comissions i barracons”. Compromís exigix al PP que «demane perdó públicament i facilite tota la documentació necessària per depurar responsabilitats».
L’empresa pública Ciegsa, creada per la Generalitat Valenciana amb l’objectiu de construir nous centres educatius, a més d’adequar, ampliar i millorar els ja existents en tot el territori de la Comunitat Valenciana, és una de les empreses que està sent investiga actualment dins l’Operació Taula, aquella que investiga la presumpta corrupció que afecta al Partit Popular de la Comunitat Valenciana. Segons el recent informe de la Intervenció General de la Generalitat Valenciana, els sobrecostos detectats en els projectes de construcció del col·legis i instituts en tota la geografia valenciana duts a terme per Ciegsa, supera els mil milions d’euros durant els últims anys. Entres les obres sobres les que està posada la lupa judicial a la Marina Alta hi trobem l’IES Enric Valor de Pego. Este va tenir sobrepassar el preu inicialment establert en 1.371.151,60€. És per això que s’investiga si els sobrecostos van servir, mitjançant el pagament de comissions, per a finançar de forma il·legal al propi Partit Popular.

Compromís per Pego, després de conèixer esta circumstància declara que «el cas CIEGSA s’està demostrant com un dels casos de corrupció i saqueig més greus que hem patit en la nostra terra». Centrant-se en els casos de Pego, assenyalen dos obres, les dos últimes que s’han fet en els últims anys: l’IES Enric Valor de Pego i el Ceip Carolina Sala.

Recorden els valencianistes que «el CEIP Carolina Sala va ser adjudicat per 2.353.517,23 euros, però va acabar costant-ne 3.144.000,80€, és a dir, uns sobrecostos del 34%, [és a dir] 790.483,57€. Com en tota la resta de casos arreu del territori, les aules foren traslladades a barracons prefabricats, que es troben en el centre de les investigacions judicials. Pel que fa a la construcció de l’IES Enric Valor, va ser adjudicat per 6.220.997,23 euros, però va acabar costant-ne 7.592.148,33€, és a dir, uns sobrecostos del 22% [que es traduïx en] 1.371.151,60€. En el seu conjunt, les dos obres van suposar un sobrecost de 2.161.635,17€. Tenint en compte que el pressupost anual d’un municipi com Pego és d’uns 10 milions d’euros, ens podem fer una idea de la magnitud de l’estafa que ha suposat el cas CIEGSA», conclouen des de la formació local.
Víctor Climent, secretari local de Compromís denuncia «l’ús que s’ha donat als recursos destinats a l’educació». I, per a fer-ho afirma que «Este cas, junt a altres, demostren l’escassa falta de principis del PP a l’hora de gestionar àrees tan sensibles per al futur del nostre poble, com la formació dels nostres alumnes». És per això que declara Climent que «la política educativa dels 20 anys de govern del PP és poder resumir en tres pilars: sobrecostos, comissions i barracons» i exigix, com a portaveu local de Comprimís que «el PP demane perdó públicament i facilite tota la documentació necessària per depurar responsabilitats».
613 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!