‘Caçafantasmes’, ‘Si somnies, loteries’ i ‘Bambolles galàctiques’, guanyen el Concurs de disfresses de Carnestoltes de Pego 2016

Pego està a una jornada de la festivitat de la Crosta —demà dimarts—, per tant està a punt d’entrar en Quaresma i de finalitzar el Carnestoltes amb la Pinyata. Ho fa quan encara es recupera de la Nit de Carnestoltes que enguany estrenava un concurs de disfresses que ressaltava la laboriositat i dedicació de molta gent les setmanes prèvies de la festa de l’evasió.
Els Informatius de Ràdio Pego hui haurien d’haver obert la seua edició amb la crònica de la nit de Carnestoltes. Les flames, però, han desplaçat la titularitat. Ara, però, fem repàs d’una de les festes més importants a la localitat. Ho fem amb la música que de matí acompanyava als centenars de xiquets i xiquetes que van participar en la V desfilada del Carnestoltes infantil. Una desfilada on vam poder veure molt de personatge cinematogràfic d’actualitat, entre d’altres.
Passades les 8 de la vesprada s’iniciava la desfilada i concurs de disfresses del Carnestoltes de Pego. Un canvi d’horari que pretén premiar la feina que molta gent fa durant setmanes o mesos per a tenir una disfressa original i espectacular. El jurat, elegit a l’atzar entre les primeres persones que s’hi van posicionar per veure la desfilada, va tenir difícil la tria. Després de dos voltes al passeig Cervantes, la regidora de Festes, Rebeca Bañuls, procedia a fer públic el veredicte del jurat:

– Premi a la millor disfressa individual: ‘Caçafantasmes’ de Jordi Aparisi Cardona, valorat en 150€.
– Premi a la millor disfressa de 4 participants: ‘Si somnies, loteries’ de Puri Sendra, valorat en 400€.
– Premi a la millor disfressa de 5 ó més participants: ‘Bambolles galàctiques’ de Maite Alborch, valorat en 800€.Jordi Aparisi, en pujar a recollir el premi assegurava que no anava de ‘Caçafantasmes’, sinó «de tècnic de la llum» amb motxilla amb llums incorporada i tot. De les segones premiades no tenim testimoni, sí una breu entrevista —perquè la música va començar només es va acabar el lliurament de premis— d’una representant de les ‘Bambolles galàctiques’. Ens explicava que la disfressa estava feta amb productes reciclats com «gots de plàstic de cafè, en suro, en boles… tot reciclat, tot caser».

La regidora de Festes, Rebeca Bañuls, valorava que «hi haurà moltes opinions, però em sembla que va estar encertada perquè hi havia molta gent mirant-la». Assumia que s’hauran de polir alguns detalls. Afegia que «molta gent no sabien si disfressar-se o no perquè no sabien com funcionava, però a la pròxima edició s’animaran i es disfressaran». Destacava Bañuls «la qualitat dels dissenys» i avançava que «l’any que ve potser podríem fer alguna altra categoria de premis».
La xifra d’assistència en 2016 ha estat inferior a la d’altres anys. Des de l’Ajuntament de Pego es calcula que dissabte van participar a Pego unes 4.000 persones de fora del municipi. La regidora de Festes opina que es deu a què cada vegada són més els pobles que estan promocionant el seu propi Carnestoltes com puga ser Dénia, entre d’altres. Tot i la disminució de gent, destacava Rebeca Bañuls que a les orquestres i «punts de música hi havia ambient i molta animació».En l’àmbit sanitari, Acció Urgent, amb més de 50 efectius, a més d’un metge i una infermera, «van dur a terme 37 assistències». Bañuls lloava la gran tasca realitzada pel servei d’emergències pegolí.

Als afores del municipi també es van produir unes quantes baralles, el que contrasta amb la tranquil·litat que es va viure al poble. Això podria deure’s a què al polígon, a la zona del Clot, hi havia més concentració de gent que al nucli urbà. Ressaltava Rebeca Bañuls que, enguany, a diferència de les últimes edicions es va produir una detenció per agredir a un agent dels cossos i forces de seguretat.

En la zona de Sant Joan – Verdales es van trencar retrovisors de diversos cotxes. Els propietaris han fet una reclamació per registre d’entrada a l’Ajuntament de Pego. Malgrat tot, la regidora de Festes recordava que «l’assegurança no ens cobrix això» i disculpa al consistori perquè «per desgràcia no hi ha res que es puga fer contra els actes vandàlics a les propietats». Així mateix, recordava Rebeca Bañuls que l’aparcament gratuït que oferia l’Ajuntament de Pego al recinte multiactivitats «s’ha tornat a quedar buit».

El dispositiu de neteja de Carnestoltes va començar a l’hora prevista, les 6 del matí. No obstant, «va haver de parar sobre les 7 del matí durant una hora per la pluja». Després van tornar a continuar, però «després de la pluja va començar un fort vent que no va permetre complir el pla previst». És per això que, sobretot al polígon i el Clot hauran d’esperar un poc més perquè estiga completament net. També al poble algunes zones necessitaran ser repassades.

I una vegada tot net, Pego se sumirà en la Pinyata. Abans, però, la crosta que enguany torna a ser dia de festa local al municipi.
1173 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!