Sanitat proposa que no es puga celebrar actes culturals i espectacles a l’aire lliure a la Comunitat en la Fase 1

En la roda de premsa que ha oferit fa unes hores, la consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha informat que la Conselleria ha decidit presentar un informe al Ministeri de Sanitat per tal de demanar-li que tots els departaments de salut de la Comunitat entren en la Fase 1. Recordem, que hi ha 14 àrees que estan encara en la Fase 0, però, podrien passar de fase el dilluns si compleixen els requisits per a aconseguir-ho.


A més de l’informe, la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública té previst fer dos peticions més al Ministeri.

Així, doncs, si s’aprova les sol·licituds de la Conselleria, no es podria fer cap acte públic a l’aire lliure amb menys de 200 persones, en cap dels municipis de la Comunitat. I en el departament de salut de La Ribera no es permetrà la reunió de fins a 10 persones.


Pel que fa a les dades de la malaltia a dia de hui, la consellera ha destacat de nou la bona evolució de la pandèmia a la Comunitat Valenciana, però, s’ha mostrat precavida.

En les darreres 24 hores s’ha donat 179 altes a malalts de Covid-19. 28 a la província de Castelló, 73 a la d’Alacant, i 78 a la de València. Així, són 9.268 les altes en total des que començà la pandèmia.

20 persones han donat positiu amb proves PCR en l’últim dia, 4 a la província de Castelló, 9 a la d’Alacant i 7 a la de València. En total, les PCR que han donat positiu són 10.760. Ana Barceló ha informat que s’ha fet ja un total de 218.049 proves a la Comunitat, entre PCR i test ràpids.


El nombre de persones ingressades ha baixat en 21 i en aquestos moments als hospitals hi ha 437 malalts de Covid-19. 78 estan en unitats UCI. A la província d’Alacant són 129 els malalts i malaltes hospitalitzats, 34 estan a les UCI.


En quant a les defuncions, en les darreres 24 hores han mort 4 persones. Una a la província de Castelló, altra a la d’Alacant i dos a la de València. 3 d’elles eren residents de centres de majors.


En el sector dels professionals sanitaris, s’ha donat 38 altes noves. En aquest moment, hi ha 726 sanitaris patint malalts de coronavirus.


Barceló ha parlat també de les residències. Hi ha casos positius en 93 centres, 35 d’elles a la província d’Alacant. El nombre de residències sota vigilància mèdica a baixat a la Comunitat a 28 en total. A la nostra província ha passat de 8 a 7.


A hores d’ara, segons la web d’estadístiques de la Conselleria de Santiat de la Generalitat Valenciana, a la Marina Alta s’ha detectat 231 casos de Covid-19 des de l’inici de la pandèmia.

 

840 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!