Conselleria “passa la bola” respecte la nova aula per al CP Rosalia Bondia

Els pares del centre reclamen una data per a l’inici de les obres, mentre el regidor d’educació, Àngel Sendra, reclama a l’Administració més inversió en manteniment. La conselleria d’educació ha contestat ja a la carta remesa per l’AMPA del centre i la seva resposta no ha estat precisament l’esperada pels pares.

En la missiva, l’AMPA del centre Rosalia Bondia reclamava a l’administració valenciana l’execució de les obres de construcció de l’aula d’infantil. Unes obres ja adjudicades i que conten amb tots els permisos municipals però que porten mes d’un any de retard. Cansats d’esta situació que perjudica els més menuts del centre, els pares i mares del Rosalia Bondia exigien a conselleria d’educació i a la direcció territorial d’alacant una data concreta per l’inici de les obres.

La resposta ha estat definida pel regidor d’educació, el nacionalista Àngel Sendra com un “passa la bola”, i és que des de Conselleria s’argumenta que la potestat de les obres la té ara la Direcció de Règim Econòmic, que no és més que un departament de la mateixa conselleria. Tal i com ens informava el regidor de l’àrea, davant esta resposta sense contingut ni compromís els pares anuncien mobilitzacions.

Per al seva banda, des del col•legi Carolina sala també s’han denunciat deficiències en l’accessibilitat del centre. I és que un alumne del col•legi amb mobilitat reduïda ha trobat greus dificultats per accedir a la seva aula ubicada al segon pis del centre. Tal i com ens explicava el regidor d’educació, la situació s’ha pogut esmenar gràcies al conveni signat entre l’Ajuntament i Acció Urgent de manera que el cos sanitari és l’encarregat de recollir cada matí l’alumne i facilitar-li l’accés a la seva aula.

L’escola manca d’un ascensor o passarel•la que assegure el lliure accés als alumnes amb discapacitat, aquesta mancança es suma a les múltiples deficiències que reuneix el centre com per exemple la falta de calefacció,. Davant esta situació l’Ajuntament es troba amb la disjuntiva de no saber si invertir o no en un centre que està previst enderrocar per la mateixa Conselleria.

El regidor Sendra explicava que la falta d’unes dates concretes per a la nova construcció del centre impedeixen a l’Ajuntament poder decidir noves inversions al col•legi o bé invertir eixos diners en altres centres, on tampoc no hi ha ascensor i en qualsevol moment es poden trobar en la mateixa situació. La regidoria pretén contemplar les inversions necessàries per als pressupostos de l’any que ve.

Però no tot són mancances als centres educatius de Pego. Recentment la direcció del col•legi Ambra ha remès una carta a la regidoria d’educació, agraint-li les inversions realitzades des de l’inici de la legislatura i que es poden concretar en les següents actuacions: tancament del pati d’ESO, adequació d’uns serveis en aquest recinte, definició de les pistes esportives en el pati i instal•lació d’una xarxa per evitar la caiguda de balons. El centre també agraeix la plantació d’arbres en el pati i en el camp d’esports així com de diferents plantes en la part posterior del gimnàs.

El regidor Àngel Sendra, explicava a Ràdio pego que estes són inversions que l’Ajuntament realitza per suplir les carències de la conselleria d’educació en esta matèria. I és que per al nacionalista Sendra, l’administració valenciana hauria de tindre més en compte el manteniment dels centres doncs al seu parèixer és una qüestió tan necessària com la construcció de nous col•legis.

525 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!