Conflicte amb Iberdrola


La tensió és cada vegada més alta entre els veïns i propietaris de terrenys que ha començat a expropiar Iberdrola per a la instal•lació de la línia elèctrica que enllaçaria la subestació 7ª del Verger amb la futura a construir en el polígon industrial de Dénia.

El projecte s’executarà, a mes de amb l’oposició veïnal, també en contra d’un acord plenari de l’últim any i de dos informes municipals. Però si els primers tràmits de la companyia elèctrica han ocasionat ja el malestar veïnal en la zona del Penell, la inquietud compren una zona encara mes gran. La segona fase del projecte, que enllaçaria El Penell amb el polígon, discorreria per una zona plena de propietats i vivendes. En conseqüència, el número d’afectats podria ser ja no de 60 famílies, sinó de mes de 100.

Els veïns s’estan movent ja per a iniciar noves mobilitzacions com els que van dur a terme l’any passat, quan van conèixer els plans d’Iberdrola. Després d’aquelles protestes, l’ajuntament va aprovar una moció instant a Iberdrola a renunciar a la construcció de la subestació en El Penell i que la línia d’alta tensió des del Verger discórrega soterrada. La companyia va acatar la primera part de l’acord però insisteix a fer la línea aérea.

432 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!