Concentració contra la violència masclista demà a Pego

Dones Cabal ha convocat una concentració contra la violència masclista per a demà dimecres. Convocatòria que respon a la crítica situació que s’està vivint al territori espanyol en matèria de violència masclista. Si el 2022 acabava amb un tràgic repunt de víctimes, 2023 no ha començat millor. En tan sols 24 hores quatre dones han mort assassinades i tres d’aquests casos són investigats com a possibles crims masclistes.

La Delegació del Govern contra la Violència de Gènere ha confirmat que s’investiga com a possibles crims masclistes tres dels quatre assassinats registrats diumenge passat. El primer d’ells va tindre lloc a les 3.30 de la matinada del diumenge a Piedrabuena (Ciudad Real), on una dona de 24 anys, era assassinada presumptament pel seu marit.

Poc després, a les 4.00, una dona de 46 anys, era assassinada d’un tret a El Puerto de Santa María (Cadis) presumptament per la seua parella, un home de 40 anys detingut per la Policia Nacional.

L’home té amb antecedents per violència masclista amb una altra ex parella. Per aquests antecedents va estar en la presó i el seu nom estava en el sistema VioGén, encara que amb l’alerta inactiva perquè el cas s’havia produït fa temps.

A elles dos se suma una tercera víctima mortal, una dona de 46 anys morta a punyalades a mans, presumptament, del seu ex marit a les onze de la nit, a Adeje (Tenerife). La Guàrdia Civil ha detingut a l’home de 44 anys, qui va causar també ferides a un dels quatre fills menors de la víctima quan tractava de defensar-la.

També el diumenge a Roquetes de Mar (Almeria), una dona de 44 anys moria escanyada, a mans d’un home amb antecedents per violència de gènere amb una altra dona. Agents de la Comandància d’Almeria han arrestat en el domicili de la víctima a l’home, qui ha confessat que la va escanyar després de mantindre relacions sexuals amb ella. Les primeres investigacions indiquen que la víctima i el presumpte assassí no tenien cap relació de parella per la qual cosa l’assassinat no és considerat, per ara, com un cas de violència de gènere.

Arran d’aquests fets el col·lectiu feminista Dones Cabal ha fet una crida a la ciutadania a concentrar-se demà dimecres 11 de gener, a la plaça de l’Ajuntament de Pego a les set i mitja de la vesprada per a condemnar els assassinats masclistes i exigir la fi de la violència de gènere.
538 Visites
Hola!!