Comunicat de la Regidoria de Sanitat (17/12/21)

Des de Salut Pública ens informen que l’increment dels casos és considerable i en espera que la pròxima setmana empitjore. En la comarca la incidència és de 582, estem en el grau 2, són dades preocupants.
Els majors brots estan en les escoles i persones de 40 anys que solen ser els pares. Això no vol dir que aquesta onada afecte més als xiquets sinó que en altres onades. Els xiquets estaven a casa i interactuaven menys, com són extraescolars, esports, catequesi, etc.

La bona notícia és que en  els positius vacunats la simptomatologia es lleu. An l’hospital comarcal en aquest moment hi ha 14 pacients en planta, 6 en UCI i 3 en pediatria. El 60% d’aquests no estan vacunats. La majoria de pacients ingressats tenen altres patologies i s’agreugen amb la COVID.

No hi ha pressió hospitalària de COVID-19, ja que inclús 1 pacient d’UCI és derivat d’un altre departament sanitari.

Sí que és elevada la pressió en Atenció Primària, ja que en tant en PCR com en vacunes estan saturats.
El problema és que no es pot contractar més personal sanitari i el que hi ha està cansat i no volen fer hores extres, tant en l’hospital com en els centres de salut, però malgrat açò estan tirant endavant aquesta onada.
En el que respecta a la vacunació, ahir en Pego varen fer jornada de portes obertes per a vacunar-se persones majors de 60 anys tant de la grip com tercera dosi i va ser un èxit, acudiren 200 persones, és per això que continuaran la setmana que ve amb aquestes jornades i seran els dies 21,22 i 23 de desembre de 16 hores fins a 19 hores.

També hi ha començat avui la vacunació a les escoles Pego ha sigut el primer poble de la comarca i s’han vacunat dos col·legis. S’espera que d’avui fins al dia 22 que comencen les vacances de Nadal es vacunen els xiquets de 9-10 i 11 anys que són un total de 5.000 xiquets i 53 centres escolars. Després de les vacances es vacunaran la resta de xiquets fins a 5 anys.

Les residències estan tancades i controlades i es contagien menys, com més majors són les persones més immunes.

En el que respecta a la nostra població tenim 61 positius amb PCR+14 dies. Estem en un percentatge de risc molt alt, tant del centre de salut com Salut Pública ens traslladen que hem d’anar molt amb compte, reduir reunions i contactes socials el que puga’m, posar-nos les mascaretes tot el possible i el missatge és: NO ENS CONTAGIEM, que sabem com fer-ho.

Alícia Siscar
Regidora de Sanitat de l’Ajuntament de Pego

795 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!