Compromís per Pego presenta una candidatura heterogènia per representar Pego

La candidata de Compromís, Conxa del Ruste, va assegurar que han estat una oposició «que no ha escalfat la cadira», sinó que ha presentat mocions, ha fet preguntes que li ha traslladat la ciutadania en els darrers quatre anys. El seu nº2, Àngel Pérez, defensava que traslladaran al govern de Pego les característiques del grup, la participació i la transparència. Josep Nadal va asseverar que, a les Corts Valencianes, representarà Pego i la Marina Alta.
Compromís per Pego va triar divendres a la nit, primer dia de campanya, per a presentar la seua candidatura. Ho va fer davant més d’un centenar de persones. Els encarregats de donar a conèixer les persones que conformen la candidatura van ser els i les Joves de Compromís. Destacaven la heterogeneïtat de la candidatura, asseguraven que «són persones que ens representen, que representen la voluntat del poble, gràcies a les primàries que permetien ordenar la candidatura, democràcia en estat pur». Així mateix, van ressaltar que són un grup de persones que «no pretenen governar-nos, pretenen representar-nos», persones «amb ganes de treballar per al poble i amb el poble».El nº2 de la candidatura, Àngel Oltra Pérez, destacava la manera assembleària en què treballa Compromís per Pego que és el que el va atraure de la formació i és que explicava que «cada persona que vaja per primera volta a l’assemblea té el mateix vot que algú que fa 46 anys que està al col·lectiu i així és com hem arribat a tindre esta llista, la millor que pot tindre un partit a Pego». Explicava Àngel Oltra que tant la llista com el programa de Compromís per Pego s’han elaborat de manera assembleària. Esta manera de treballar, declarava Oltra «és la que esperem aplicar al govern, quan arribem».El nº3 a les Corts per la província d’Alacant de la Coalició Compromís i nº17 de llista de Compromís per Pego, Josep Nadal, van haver de transmetre el seu missatge en vídeo perquè estava de gira amb La Gossa Sorda. El pegolí transmetre que «en els dies que queden, d’ací a les eleccions, entre tots i totes haurem de fer un gran esforç per a què realment hi haja un canvi de veritat que toque l’arrel». Esta és, confessava, la seua il·lusió. «Anar des de Pego, ser diputat a les Corts Valencianes, per a representar al poble de Pego, a la Marina Alta i al poble valencià en general» i és que subratllava que «hem estat un poble i una gent molt oblidats en els últims anys per les institucions, pel sistema en general i haurem de canviar les coses i tenir poder polític de veritat i que siga poder polític que jugue a favor del poble i no de la casta que ens ha estat manant fins ara».
Amb l’escenari ja ple, va pujar la candidata de Compromís per Pego a l’alcaldia, Conxa del Ruste Aguilar. Es va mostrar molt contenta de veure tanta gent al sopar de presentació, donant suport a la llista de Compromís per Pego, creada amb «gent amb molta capacitat de faena i de diàleg, gent que, sembla mentida […], però que porta dos o tres mesos i els veus treballar junts i estan super cohesionats», és per això que manifestava sentir-se «molt recolzada». Confiava que «la il·lusió que s’ha posat en esta candidatura siga real i done els seus fruits».
Per a Conxa del Ruste estos 15 dies de campanya electoral són «l’esprint final després de quatre anys de treball». Assegurava que la proposta de Compromís «és una proposta molt treballada». I va recordar perquè no van entrar a governar en esta última legislativa, «per una qüestió de que s’havien fet en les regidories parcel·letes, no podíem tirar projectes de poble endavant, ens vèiem amb les mans lligades» i volien centrar-se en fer propostes.
Declarava la candidata a l’alcaldia de Pego per Compromís que en estos últims quatre anys «no hem estat calfant cadires. Nosaltres no hem fet oposició de calfar la cadira que hi ha persones que porten anys a l’oposició i només han aconseguit calfar la cadira ben calenta i au». En contrast a això, Compromís, explicava que ha «presentat mocions, hem portat moltíssimes preguntes al ple i hem fet funció de control de l’equip de govern. Fins a tal punt que algun partit de l’equip de govern ens critica que hem volgut governar des de l’oposició», explicava. Assegurava del Ruste que en quinze dies va a canviar la manera de treballar a l’Ajuntament i va a implantar-se «el diàleg, la participació i la transparència».
730 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!