Compromís per Pego presenta les candidatures a encapçalar la llista per a les municipals

3 són les persones que opten a l’alcaldia i 4 a estar entre la segona i la setena posició. La majoria dels candidats tenen entre 29 i 37 anys.
Dissabte de vesprada Compromís per Pego pegava una passa més en la conformació de la seua candidatura a les eleccions municipals de maig de 2015. Presentava les 7 persones que estaran en les primeres posicions. Ho feia perquè ha triat fer primàries també elegir la llista local. Àngel Oltra, secretari del Bloc i portaveu de Compromís, defensava que és «per donar l’oportunitat a les persones de què pogueren decidir no només el partit que volen que governe, sinó també quines persones els agradaria que els representaren».
El procés de primàries es va encetar a Pego abans de Nadal, moment en què els candidats va presentar la seua proposta i van buscar els avals necessaris per poder presentar-se oficialment. Un procés paral•lel a l’autonòmic, en el que el pegolí Josep Nadal, lluita per encapçalar la llista de la circumscripció d’Alacant a les Corts. Els candidats i candidates necessitaven 4 avals per a presentar-se a les primàries locals.

Les inscripcions per a votar -es pot fer a partir de 16 anys- es poden realitzar fins el 21 de gener. El dia 27 de gener les persones inscrites rebran un codi per a poder votar per internet els dies 28, 29 i 30 de gener. El 31 de gener es podrà votar presencialment al mercat municipal on, Compromís per Pego estarà de 10 del matí a les 20h. Hi haurà dos urnes, una per a votar a les candidatures per la circumscripció d’Alacant a Corts i l’altra per a les candidatures locals. Assegurava Oltra que serà fàcil identificar qui va per a número 1 i qui va per a la resta de llista. No obstant això, aclaria que les persones que es presenten per a número 1 també estaran a l’altra llista i se’ls podrà votar a partir del número 2. En el moment de la votació es podran aclarir tots els dubtes.
Pel que fa a les persones que es presenten per a encapçalar la llista de Compromís per Pego, la primera en fer-ho va ser Conxa del Ruste Aguilar, actualment regidora i portaveu de la formació a l’Ajuntament de Pego. Natural de Saragossa, de 49 anys d’edat, Conxa viu a Pego des del 1987. Des del 1985 és treballadora dels Serveis Públics. Sempre ha estat activista en moviments ecologistes, feministes, al voltant de l’ensenyament i, al final també es va apropar, «al poble on vivia al col•lectiu que més s’apropava al que jo pensava». La seua decisió de presentar-se per a encapçalar la llista es deu a haver aconseguit «aprofundir el seu coneixement sobre com funciona l’Ajuntament […] i eixe coneixement, junt amb el recolzament de les amistats i la família, han fet que em decidira a donar el pas endavant».
Josep Joan Folqués també opta a encapçalar la llista de Compromís. Tot i que fa molts anys que milita al Bloc i ara a Compromís, Josep Joan enguany s’ha decidit a presentar-se a les primàries perquè considera que «és un any important». Argumentava que, «arrel dels esdeveniments del 15-M, tenim el poder de decidir nosaltres que és el que volem. I que és el que volem per a Pego». Assegurava el flamant candidat que «no és tan important que jo em presente com que vosaltres estigueu ahí recolzant».
El tercer candidat a encapçalar la candidatura de Compromís per Pego és Àngel Oltra Pérez. Jove de 29 anys, des de fa molts anys que milita en associacions sobretot de defensa del territori i de moviments socials. És llicenciat en biologia per la Universitat de València i també màster d’especialització. Després de veure el desolador mercat laboral va decidir posar-se a produir, junt a un amic, un hort de productes ecològics. Actualment es dedica, sobretot, a la formació en agricultura ecològica. Entrà en política activa en tornar a Pego. El seu objectiu era poder canviar les coses des de dins. Per a Àngel, Compromís era el partit que més s’apropava a les seues idees. Així mateix, destacava que una de les coses que més el va atraure del partit era que «era assembleari», és a dir, que «qualsevol persona pot dir la seua opinió».
Entre la resta de candidats que opten a estar entre el segon i el seté lloc de la llista trobem Anna Sastre, llicenciada en matemàtiques i professora de la matèria des de fa 6 anys sense destí definitiu. Explicava que es va interessar a formar part del col•lectiu Compromís després de les eleccions passades «perquè després de les retallades en sanitat, educació i serveis públics, després de les manifestacions que vam fer, tots els comunicats que vam fer, totes les tancades que vam fer, em vaig adonar que ningú ens escoltava i vaig pensar, si no ens escolten des de fora, intentem entrar dins a vore si així ho fan». Presentar-se a les primàries és, per a Anna, «l’últim pas que queda».
També opten a estar entre el segon i el seté lloc de la candidatura, Bernat Boluda, Jordi Pascual i Pascual Marí. Bernat apuntava que fa més de 15 anys que va entrar al món laboral, fet que també compatibilitza amb la implicació en diverses associacions. Com la resta, creu que és el moment de fer un pas més per ajudar a les persones […] Ha vist que al col•lectiu hi ha molt bones idees i podem canviar moltíssim i reiniciar este poble».
Jordi Pascual, és simpatitzant novençà de Compromís. Graduat en educació física, l’actual sistema educatiu encara no li ha permés poder exercir com a professor. No obstant, entrena un dels prebenjamins del Pego CF i també dóna classes de gimnàstica de manteniment. Coincidint amb la resta, creu que és el moment de presentar-se a unes eleccions.
Pascual Marí, s’ha decidit perquè ha vist a Compromís gent amb molt bones idees que compartir i tirar junts endavant.
Acabava el secretari local del col•lectiu Compromís asseverant que «quanta més gent vote, la llista té més força i més confiança perquè sap que té un important recolzament al darrere». De moment hi ha al voltant de 500 persones, entre inscrits, militants i simpatitzants que podran votar a les primàries de Compromís.833 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!