Compromís «no ven fum, transforma les il·lusions en realitat»

És el que van afirmar la candidata a l’alcaldia de Pego, Conxa del Ruste i el seu nº2, Àngel Oltra durant l’acte central de campanya al Passeig Cervantes. Per la seua banda, el pegolí Josep Nadal que aspira a ocupar un lloc a les Corts Valencianes, va assegurar que «si volem eixir d’este pou, hem de ser imaginatius. Hem de confiar amb la gent formada del nostre país perquè volem un futur per al nostre país que compte amb la nostra gent, amb els autònoms, amb les nostres xicotetes empreses».
El passeig Cervantes va ser l’escenari triat per Compromís per Pego per al seu acte central de campanya. Entre els convidats a pujar a l’escenari, el º2 de la candidatura a les Corts per Alacant, Rafa Climent que va destacar que «independentment del resultat de diumenge, anem a continuar marcant el dia a dia dels ciutadans i de les ciutadanes per guanyar eixa petita felicitat que volem». Destacava que la participació ha ser «una eina important en el nostre dia a dia, que la transparència siga importantíssima». Declarava que el què es farà a la Generalitat després del 24 de maig «l’haurem de fer entre totes i entre tots» i advertia que a partir del dia 25 «haurem de veure com està la Generalitat i, quan auditem com està la situació, haurem de planificar el què, el què haurem de fer per vertebrar el país».
Defensava Climent que «la paraula ha de tornar a les institucions i això ho farem possible amb un grapat de diputats i diputades de Compromís i amb un grapat d’alcaldes i alcaldesses de Compromís, com Conxa, que serà alcaldessa de Pego». Alhora assegurava que en entrar a les Corts, a la Diputació i als ajuntaments, començaran teixir una xarxa entre administracions «perquè puguem resoldre el més ràpid possible els problemes, a la ciutadania i als pobles, de manera directa i, sempre, pensant en les necessitats».
El segon en pujar a l’escenari del Passeig Cervantes va ser Josep Nadal, pegolí i nº3 per la candidatura a les Corts per Alacant de Compromís. Comentava Nadal el lema triat per a la campanya de primàries de la coalició a la província, «sobre les cendres, nosaltres». Comentava que, en certa manera va ser un lema premonitori del que va passar dijous passat al terme de Pego i confessava que ara «li feia mal», però també explicava que, en aquell moment el va triar perquè «damunt del forat en què ens havien deixat feia falta gent valenta, que ens arromangàrem i començarem a demanar i construir un canvi». «Per desgràcia, però, la frase és ara totalment literal», es lamentava. Alhora ressaltava Nadal que, si el medi ambient ja era important per a Compromís, després del desastre, encara més. Declarava que «ens tocarà a nosaltres regenerar les nostres muntanyes que és com una metàfora de com haurem de regenerar el nostre poble, la nostra comarca, el nostre país».
Josep Nadal, que aspira a ocupar un lloc a les Corts Valencianes, va assegurar que «si volem eixir d’este pou, hem de ser imaginatius, gent valenta. Hem de confiar amb la gent formada del nostre país perquè volem un futur per al nostre país que compte amb la nostra gent, amb els agricultors, amb els treballadors en general, amb els autònoms, amb les nostres xicotetes empreses». Contrastava esta aposta de Compromís amb «els contractes amb les grans empreses que propicien el PP i el PSOE» i denunciava les portes giratòries. Reclamava que «ja hi ha prou de treballar en un centre comercial per 600€».


Font:Compromís per Pego


La nº3 de la llista de Compromís per Pego, Anna Sastre, criticava que «la majoria de partits reivindiquen la participació, la transparència, la col·laboració», però compartia que, quan s’atura a reflexionar-ho, se n’adona que «la majoria dels partits les diuen de boqueta cap a fora, però cap a dins han fet llistes tancades, han fet programes tancats i, on està la participació ciutadana? –es preguntava i, contestava,– a Compromís».


Font:Compromís per Pego


Àngel Oltra Pérez, nº2 de la candidatura de Compromís per Pego assegurava que sense diners també es poden fer coses i enumerava una sèrie d’idees que Compromís «ha llançat durant la legislatura actual com és el banc d’aliments». Defensava Oltra que «Serveis Socials ha de ser una xarxa de salvament per als que no tenen i per als que tenen perquè Serveis Socials és una manera també per a dinamitzar l’economia […] perquè si et sents segur i saps que no vas a caure, vius molt més tranquil».
Defensava Oltra que les propostes del programa estan ahí «perquè sabem que es poden complir. Moltes d’elles no necessiten més diners, necessiten organització. I l’organització es fa sense diners, sabent dirigir i per a dirigir jo ja tinc a la meua candidata». Asseverava, doncs, que Compromís no ven fum en el seu programa.


Font:Compromís per Pego


Conxa del Ruste Aguilar va tancar l’acte central de campanya de Compromís per Pego. Assegurava que «és una gran responsabilitat governar perquè estàs gestionant diners que no són teus». Entre els pilars per dur a terme eixa responsabilitat endavant està la transparència. Esta es durà a terme publicant «la informació de tot tipus a la web i al tauler d’anuncis perquè -defensava del Ruste- s’ha de saber qui guanya un concurs de contractació i per què» i aposten per publicar «la contractació per sota de 50.000€» ja que, asseguren que s’ha de donar un pas endavant i «donar participació a tot el teixit empresarial de les xicotetes empreses i autònoms».


Font:Compromís per Pego


Pel que fa a la participació, Compromís defensa la creació de Consells sectorials en cada sector d’activitat perquè aquelles persones i entitats, empreses, puga acudir i puguen ser partícips.


Font:Compromís per Pego


Conxa del Ruste també explicava algunes de les propostes per a «reactivar l’economia», que partixen, com a eix principal del turisme. Consideren des de Compromís que «turista no és el que ve i va de pas i no es queda, sinó que turista és qualsevol persona que ve al poble i hem d’aconseguir que eixes persones es queden a dormir» i és que consideren que són «eixes les persones que mouen l’economia». Amb les vivendes buides han de ser rehabilitades i posades com a lloguer turístic «és perfecte» i això també dóna faena als constructors que haurien de rehabilitar-les. També són vàlides les casetes de camp per a llogar. Així mateix, inclou Compromís al seu programa realitzar «una casc històric viu», «impulsant el xicotet comerç […] flexibilitzant els seus impostos» perquè el comerç a Pego estiga i siga viu.
1034 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!