Ciutadans de Pego reivindica la gestió econòmica que permetrà invertir al poble a partir de 2016

Així com baixar impostos també a partir de 2016, com ja reflectix el Pla d’Ajust aprovat per l’equip de govern en 2012. Carmelo Ortolà va defensar que han treballat «amb trellat i amb les mans netes» i proposava, entre d’altres, el canvi de l’oficina de Turisme on actualment està el retén de la policia local, situant esta justament on ara està l’oficina de Turisme. També aposten per traslladar la biblioteca a l’edifici Cervantes i crear aules d’estudi, sala d’informàtica i un museu de la Cultura. La Casa de Cultura es transformaria, tota ella, en Museu. Advoca Ciutadans de Pego perquè en festes es torne a crear una Comissió que, junt amb la regidoria, les gestione i organitze.
Ahir de vesprada a Pego es van dur a terme 3 mítings centrals de campanya. El teatre municipal de Pego va acollir el de Ciutadans de Pego, el partit independent que en 2007 va liderar Carmelo Ortolà i que en el seu logotip té la font dels quatre xorros, perquè, com ahir explicava el seu president i candidat a l’alcaldia de Pego, el propi Carmelo Ortolà, «perquè la font dels 4 xorros ha donat vida a este poble […] i és el símbol de la vida de Pego i per això el vam agafar, perquè volem al poble i defensarem eixe nucli de vida que és la nostra aigua perquè no ens devem a cap altre partit supramunicipal».
L’acte, però, no començava així, sinó amb la presentació de Juli Esteve que recordava que ara està en boca de tots que «s’ha acabat el bipartidisme», però accentuava que «els pegolins i les pegolines ja fa anys que eixe pluralisme el coneixen i el practiquen». Assegurava Esteve que «Pego pot donar a tot arreu moltes lliçons de democràcia, de tolerància i de respecte per les idees dels altres». No obviava el presentador que «no és gens fàcil governar en coalició perquè s’ha de saber dialogar, negociar, reclamar i alhora cedir», «sobretot gràcies a un partit que ha declarat les idees clares com a lema per a esta campanya, parlem de Ciutadans de Pego i parlem de Carmelo Ortolà», actuava Juli Esteve.
En presentar la candidatura, descobria Esteve que Ciutadans de Pego presenta una llista amb 11 dones i 8 homes «ames de casa, llauradors, llicenciats i professionals de prestigi». També presentava el candidat a l’alcaldia de Pego, Carmelo Ortolà, «una persona que ha aportat diàleg i trellat […] un home que volia governar Pego amb gent que estimara el seu poble i no la seua butxaca, una persona que sempre ha tingut clar que Pego té molt de futur».
Carmelo Ortolà, acompanyat a l’escenari per tota la gent que composa la seua candidatura, va començar el seu discurs recordant la gestió econòmica que ha dut a terme en els anys al capdavant del govern de l’Ajuntament de Pego. Recordava que, «en 2003, quan entre per primera volta a l’Ajuntament, este poble tenia un endeutament del 99% i 4 milions d’euros en despesa per pagar a proveïdors. A data de hui deixe este ajuntament amb un endeutament 21 punts per baix, és a dir al 78% i no devem res a ningú. Està netet», accentuava Ortolà que també aclaria que això vol dir que «l’Ajuntament està sanejat». Defensava Carmelo Ortolà que Ciutadans de Pego fa «12 anys que estem practicant la transparència». Es preguntava l’alcaldable de Ciutadans «quina transparència teníem els pegolins en 2003? És la que volen aplicar a partir d’ara?» I contestava que, si és la mateixa, «la portem clara».
La gestió defensada anteriorment, assegurava Carmelo Ortolà que permetrà que «la força política que haja de governar este poble d’ací a 20 dies, podrà fer projectes de govern el pròxims 4 anys. No tindrà les mans nugades en cap deute, només el que s’ha d’anar pagant a poc a poc. I a més podran fer préstecs sense demanar-li permès al senyor Montoro […] el que vol dir que l’informe d’Intervenció és favorable i vol dir que eixe ajuntament té una economia sanejada». Esta situació ha permès ja, recordava Ortolà rebaixar l’impost del fem. Assegurava que això «no ha sigut cap regal de cara a la campanya, sinó una gestió d’un nou contracte del fem que s’ha fet 11 anys després del que teníem».
Plantejava altres reduccions que es podran realitzar a partir de 2016, l’alcaldable de Ciutadans de Pego explicant que en 2012, amb els únics vots dels membres de l’equip de govern (Ciutadans de Pego i PSPV-PSOE), van aprovar un Pla d’Ajustament i eixe pla d’ajust deia que «en 2016 baixaria ja el tipus impositiu de l’IBI, és dir, que qui us venga la burra que baixarà els impostos, mentira, els impostos està programat ja que l’IBI baixarà a partir del 2016» i avançava que «les coses s’han fet tan bé, ens hem apretat tan el cinturó que […] qui tinga la potestat d’elaborar els impostos de 2016, les previsions a la baixa que hi havia, les podrà millorar encara perquè l’economia de l’Ajuntament així ho permetrà».

Carmelo Ortolà reconeixia que «esta última legislatura ha sigut difícil, la crisi s’ha deixat notar. No obstant s’han anat fent moltes coses. També és veritat que s’han quedat coses pendents i, es pot millorar i sent realista, s’hagueren pogut fer moltes coses, però les circumstàncies són les que són». Dit açò, ressaltava Ortolà que «als pegolins no els ha faltat res. Este poble no ha reduït cap servei bàsic. Al contrari, s’han augmentat serveis que no tenia, serveis que no són de competència municipal, però que s’han instaurat a càrrec de l’Ajuntament».
Entrant ja amb propostes de futur, allò que contempla el programa electoral elaborat per Ciutadans de Pego, assegurava l’alcaldable de Ciutadans de Pego que «ara Pego pot començar a fer pressupostos participatius, estos servixen moltíssim per al capítol d’inversions i nosaltres estem d’acord». No obstant, també deixava clar que pressupostos participatius no vol dir «baixar sous a funcionaris que estan marcats per lleis o llevar serveis».

En urbanisme, Ortolà considera que és necessària una «revisió del PGOU perquè està antiquat», però deixava clar que «no volem fer més PAI», però, assegurava, «hem de redefinir el model de poble que volem». Per això plantegen, només comence la legislatura, «revisió del PGOU, pla de participació ciutadana i pla de professionals de la construcció».
Al voltant del tancament dels PAIs, declarava Ortolà que «tots els PAIs han tingut algun contenciós, tots els PAIs s’han anul·lat per sentència per el ben fets que estaven» i a més, «l’Ajuntament de Pego ha d’indemnitzar com a agent urbanitzador». La situació econòmica del consistori no permetia afrontar eixes indemnitzacions i per això «no s’han tancat els PAIs». Confirmava l’alcaldable que, a partir d’ara que la situació econòmica és més favorable es podran començar a tancar, a poc a poc. Informava que l’Ajuntament de Pego li costarà al voltant d’1 milió d’euros en indemnitzacions.
Carmelo Ortolà va exposar moltes altres propostes en les àrees d’urbanisme i altres com turisme, cultura i educació o festes, però rescatem entre elles una sobre dinamització local. Tenint en compte que «el poble necessita treball» Ciutadans de Pego planteja «unes postures que entenem són realistes». Una d’elles, dedicar els locals diàfans de baix de la finca de VPO per a fer «uns despatxos i sales de reunions perquè joves emprenedors, gent professional que vullguen llençar-se al mercat, tinguen a la seua disposició espais, a un cost de lloguer simbòlic, per poder iniciar-se en la seua activitat, durant un període d’un any». Advertia Ortolà que «no pretenem fer competència deslleial a les persones que tinguen locals per llogar, sinó dinamitzar l’economia […] amb suport tècnic i jurídic que pot donar l’Ajuntament de Pego a través de Creama».
747 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!