Compromís demana llevar el nom del rei emèrit del nomenclàtor de Pego

La coalició ha fet un comunicat en què manifesta que davant les notícies publicades en els mitjans de comunicació al voltant de les donacions que suposadament ha rebut a Suïssa el rei emèrit, Joan Carles de Borbó, des d’Arabia Sahudí, demana que el nom de l’ex cap de l’estat desaparega del nomenclàtor del municipi.

Els valencianistes plantegen que l’elecció del nou nom de l’avinguda Joan Carles I, rei, es faça per participació ciutadana. De fet, proposen fer un procés participatiu obert a tota la ciutadania per tal de triar “Un nou nom que hauria d’ajustar-se a la idiosincràsia del nostre municipi, la nostra cultura i història”, han explicat.

L’agrupació considera que “ser mereixedor de formar part del nomenclàtor dels carrers del municipi comporta el reconeixement a una labor en pro de la nostra societat des de qualsevol àmbit, i no haurien de formar part persones que hagen fet ús del seu posicionament social o polític per als seus interessos privats amb accions que perjudiquen el conjunt de la societat”.

“A més, en aquest cas, -afegeix Compromís-, se suma l’agreujant que la persona homenatjada ostentava la màxima representació de l’Estat, a la qual se li ha de pressuposar exemplaritat en els seus actes i el compliment del que emanava dels seus discursos”.
930 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!