Compromís defensa “la política de proximitat feta per gent d’ací i honrada” en la presentació de la llista de Pego

Compromís per Pego ha presentat públicament la llista que forma la seua candidatura per a les eleccions municipals. L’acte va reunir un bon nombre d’afiliats, simpatitzants i membres d’altres agrupacions locals de Compromís, a la plaça del Mercat dissabte de vesprada.

El candidat valencianista a l’alcaldia de Pego, Víctor Climent, va ser recolzat per la portaveu de Compromís, Àgueda Micó, i per Joan Baldoví, candidat a la presidència de la Generalitat. Tots tres van posar l’accent en la necessitat d’un canvi a Pego, i de tindre als governs municipal i autonòmic el que van descriure com a «polítics de proximitat i honrats» que defensen els interessos de la gent del poble.

Àgueda Micó va felicitar els cinc regidors de Compromís a la corporació municipal per haver sigut «la cara de la dignitat» en l’actual legislatura.

També va parlar del diputat pegolí de Compromís a les Corts Valencianes, Josep Nadal, i de Conxa del Ruste, qui treballa a la conselleria d’Economia, en Labora, destacant la tasca d’ambdós, “com a referents i exemples” de la feina que du a terme el que Micó considera com «bona gent, honrada i del poble».

A més a més, la portaveu afirmà que la gent de Compromís s’implica i es troba “dins les associacions, en la lluita antifeixista, en les AMPA, en la muixeranga… i en totes les reivindicacions a Pego”.

Micó va parlar de la necessitat de fer polítiques que enfortisquen els serveis públics a la Comunitat Valenciana. Les prioritats són, des del seu punt de vista, la Sanitat, l’Educació i el Medi Ambient. I en aquest sentit, com a exemples va recordar que la Generalitat, gràcies al Botànic, ha posat en marxa el projecte del Banc de Llibres i ha començat el procés de reversió del Departament de Salut de Dénia a la Sanitat Pública.

Joan Baldoví, pel seu costat, Joan Baldoví reforçà el missatge de la importància de la política de proximitat feta per “gent de casa, un producte fet ací per a treballar per als d’ací”.

 

El candidat a la presidència de la Generalitat va utilitzar com arguments alguns dels projectes desenvolupats a través de les conselleries que en aquesta legislatura ha ostentat Compromís, com la d’Educació o la d’Economia. I exposà dades com que 916 estudiants s’han beneficiat dels llibres gratuïts del Banc de Llibres als centres educatius de Pego. I va detallar que Pego rebia de la Generalitat, quan governava el PP, 118.000€ en subvencions, quantitat que s’ha multiplicat per set amb Compromís, per arribar a 890.000 € en ajudes i subvencions en 2021.

Baldoví també va apuntar les línies argumentals del projecte de Compromís per a la pròxima legislatura. Els valencianistes aposten per reeditar el Pacte del Botànic i treballar des de la Generalitat en tres aspectes que consideren fonamentals: l’ocupació, els serveis públics i l’agricultura.

L’acte va tindre com a conductora a Conxa del Ruste, qui va ser l’encarregada de presentar els seus companys i companyes a les municipals. La llista està formada per Javier Ruiz «Txin» i Conxa del Ruste com a suplents. Del número 17 a l’1, estan: Carles Valor, Isabel Sendra, Aurora Pons, Salvador Bolufer, Lorena Franqueza, Carlos Ortolà, Ana Femenia, Francesc Soro, Ariadna del Ruste, Susana Piera, Edu Alcina, Marc Pastor, Reies Vicens, Àngel Oltra, Anna Sastre i el candidat a l’alcaldia de Pego, Víctor Climent.

Climent va agrair el treball fet per Anna Sastre, l’actual portaveu de Compromís per Pego a la corporació municipal, amb la qual el col·lectiu ha arribat al màxim de representació amb 5 regidors. Del seu projecte va avançar algunes línies, com la intenció de fer un parc d’habitatge pública a Pego per a fomentar el lloguer o impulsar el creixement urbà cap a dins, amb la rehabilitació de les cases abandonades i la repoblació del centre urbà amb ajudes per a la reforma d’habitatges. També va manifestar que Compromís per Pego farà un banc de terres per tal de donar una espenta al sector agrari local. D’altra banda, el projecte valencianista també inclou mesures per a potenciar l’activitat industrial al polígon a través de facilitar a les empreses que s’instal·len a les parcel·les buides que n’hi ha.

I, per últim, Víctor Climent va tindre unes paraules per als seus companys de la candidatura i per als qui van assistir a l’acte.

772 Visites
Hola!!