Carlos Siscar Bay farà la seua marató número 100 el diumenge

L’atleta pegolí es troba ja a Anglaterra per a participar diumenge, dia 16, en la Adidas Manchester Marathon, la proba amb la qual aconseguirà una nova fita en la seua carrera. Fins ara, Bay ha recorregut 4.158 quilòmetres,en un total de 99 maratons. Així, diumenge serà el dia en què hi haurà un abans i un després. Una gesta que està a punt d’arredonir amb la seua participació número 100 en aquesta modalitat de curses.

Bay és membre del club d’atletisme Dorsal 19 i compta amb el patrocini de la regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Pego, que li ha facilitat la vestimenta per al diumenge: una samarreta especial, commemorativa per les seues 100 maratons.

Al llarg de la seua trajectòria de 20 anys competint, Bay ha disputat grans proves, com les maratons de Boston o Barcelona, on competeix també des de fa dues dècades i de vegades acompanya a altres corredors com a pacer o marcador de pas. És a dir, ajuda a altres atletes a que complisquen el seu objectiu. Habitualment, finalitzar la cursa en un temps determinat. En el cas de la marató de la ciutat comtal, fa de pacer per a corredors que vulguen completar-la amb un temps de 3 hores i 15 minuts a 3 hores i 30 minuts. També ha complit amb aquesta missió en les proves de Castelló o Múrcia.

Encara que cadascuna de les seues curses té “una cosa especial”, l’atleta confessa que la seua prova fetitxe és la de València. Diu que “té un bon circuit, a més de que va ser la seua primera marató i allí té la meua millor marca”. Afirma que la prepara sempre «molt bé per a intentar batre-la”.

Com és una prova especial, ha viatjat a Manchester amb tota la seua família, qui li esperarà en la línia de meta per a celebrar-ho. Ell mateix ens ho ha explicat. L’escoltem.

Com ha indicat, en finalitzar la prova, farà una dedicatòria als corredors i corredores populars que el coneixen, així com als companys i companyes amb els qui ha entrenat i preparat cada marató, que formen part dels clubs en els quals ha estat: Club Esportiu Vinaròs, Fondistes Rapitencs i C.E. Dorsal Dènou Pego.

Bay és un esportista de reptes i ja té en ment un altre per a superar una vegada arribe a les cent maratons; vol «fer quatre en un mes». Afirma que ho farà sense pressions, quan puga, perquè en passar les 100 vol “gaudir de les maratons sense pressions i participar com a marcador de pas on emconviden”.
552 Visites
Hola!!