Compromís constata que la Declaració d’Impacte Ambiental del projecte del camp de golf ha caducat

En una nota de premsa remesa aquest matí, Compromís per Pego informa que «a través d’una pregunta parlamentària del diputat pegolí Josep Nadal a la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, el col·lectiu ha constatat el que venia dient des de fa anys: que la Declaració d’Impacte Ambiental (DIA) del projecte del Pego-Golf està caducada per haver esgotat els sis anys de termini (enguany en farà vuit), a més del mateix projecte».

Compromís per Pego comunica que «ha registrat a l’Ajuntament, perquè s’incloga en l’expedient de caducitat del projecte del Pego-Golf, la resposta de la Conselleria de Medi Ambient que afirma que la DIA està caducada i que no és necessària la declaració expressa de la seua caducitat». Segons el document de la Conselleria, “la Declaració d’Impacte Ambiental ha perdut la seua vigència i ha cessat en la producció dels efectes que li són propis, sense que siga necessari formular una resolució expressa de caducitat”.

Des de Compromís per Pego s’afirma que «van rebre com una bona notícia que s’iniciaren les actuacions per a declarar la caducitat del PAI del Pego-Golf el passat juliol. Tot i això, lamenten haver perdut un any des que Compromís proposara iniciar el procés de caducitat al Ple de novembre del 2018, perquè l’Ajuntament no va començar les actuacions prèvies fins al juliol del 2019 i el procediment a l’octubre del mateix any».

La coalició valencianista considera que «aquesta demora és deguda a un intent de donar temps a l’empresa» i considera que l’alcalde, Enrique Moll va mentir al ple del 2018 quan va dir que l’empresa havia demanat una pròrroga, que l’Ajuntament havia començat les actuacions prèvies i que havia fet una consulta al Consell Jurídic Consultiu. Compromís diu que «cap de les tres coses eren certes, tal com s’exposa en la resposta de l’Ajuntament a una pregunta registrada pel col·lectiu pegolí el 2018».

En la nota de premsa s’afegeix que la resposta de la Conselleria aclareix que, “en cas que l’urbanitzador volguera redactar una nova Declaració d’Impacte Ambiental, aquesta s’hauria de regir per la legislació sectorial actual i caldria una Avaluació Ambiental Estratègica, cosa que complicaria molt l’actual projecte de 1.300 cases i un camp de golf”.

Els valencianistes consideren que «l’equip de govern ha estat jugant amb les esperances de la gent de Pego prometent un projecte urbanístic que ha quedat desfasat i no té futur». I aclarixen en la nota de premsa que «el PAI del camp de golf és independent al de Penya Roja, per tant, esta notícia no té cap relació amb aquest darrer PAI, que ha aparegut en la premsa els darrers dies».
1783 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!