Compromís acusa l’empresa privada Marina Salut de disfressar les xifres reals d’espera

Destaquen que “quan l’hospital de Dénia era de gestió pública el temps d’espera d’urgències es media tenint el compte el temps que a un malalt tardava en tractar-lo un metge […] amb privatització del servei l’hospital entén per atenció sanitària “el temps que transcorre des què el pacient arriba a l’hospital i és avaluat per un professional sanitari, realitzada [l’avaluació] per infermeria””.
Després que des de la Conselleria de Sanitat facilitara al grup de Coalició Compromís a les Corts que la mitjana de temps d’espera a l’hospital de Dénia era de 5 hores i 23 minuts, situant-se la primera en el ‘rànquing’. Marina Salut va enviar un comunicat de premsa assegurant que “el temps mitjà per a rebre assistència sanitària en el Servei d’Urgències de l’Hospital Marina Salut de Dénia durant 2012 ha sigut de deu minuts”.

Explica Marina Salut que “este és el temps mitjà que transcorre des què el pacient arriba al Servei d’Urgències i és avaluat per un professional sanitari. La valoració preliminar, realitzada per Infermeria, és el que es coneix com triatge”. Seguix explicant que “després del seu registre en Admissió d’Urgències, el personal d’Infermeria fa una valoració prèvia de cada pacient, assignant-li una prioritat en funció d’uns nivells de gravetat estandarditzats internacionalment, el que garantix la seguretat del pacient i l’atenció immediata dels més greus”. Apunta Marina Salut que “el temps mitjà per a l’assistència per un facultatiu l’any 2012 va estar entorn d’una hora, mitjana que inclou els pacients no urgents o poc urgents i que podrien haver sigut atesos en Atenció Primària”. Aclarix, l’empresa que gestiona l’hospital de Dénia que, “en qualsevol cas no cal confondre el temps d’espera per a l’atenció amb el temps d’estada propi del procés assistencial”.

Davant esta resposta Compromís Marina Alta observa que “quan l’hospital de Dénia era de gestió pública el temps d’espera d’urgències es media tenint el compte el temps que a un malalt tardava en tractar-lo un metge. Ara, una nota de premsa de la pròpia empresa privada que gestiona l’hospital de Dénia reconeix que amb la privatització del servei els barem han canviat”. Fa referència la formació valencianista a que Marina Salut “entén per atenció sanitària “el temps que transcorre des que el pacient arriba a l’hospital i és avaluat per un professional sanitari, [avaluació]realitzada per infermeria”. Davant això assenyalen que “el temps d’espera ja no implica ser atès per un metge, sinó per un infermer”.

El secretari comarcal de Compromís, Enric Vengut ha destacat que“quan es privatitza un hospital els marges de benefici es confonen amb el dret a la salut de les persones, fins i tot les empreses juguen a disfressar les dades que el seu propi govern oferix”. Afegix Vengut que “és surrealista que l’empresa privada disfresse les pròpies dades que ha ofert a les Corts el Govern Valencià i s’ha preguntat de què més serà capaç l’empresa en el seu intent de defensar el seus interessos privats”.

En aquest sentit el secretari comarcal de Compromís ha demanat a la ciutadania “encetar una revolta ciutadana a la Marina Alta per denunciar un procés de retallada de drets essencials dels ciutadans que el PP va començar molt abans d’iniciar-se la crisi, amb la clara idea de desviar el servei públic a l’interès privat”.

Compromís ha destacat que “la Marina Alta està vivint la retallada de serveis sanitaris més gran de la democràcia, unes retallades dictades pels qui volen que la salut dels nostres ciutadans estiga condicionada al poder adquisitiu, ens volen instaurar el tan tens tan et pots curar i això és inadmissible”.
667 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!