400 boixeteres es donen cita a Pego en la VII Trobada

Ho feien diumenge al Mercat Municipal. A més, pels passadissos adjacents i la plaça del Mercat van poder adquirir material per als seus futurs projectes. Les boixeteres de Pego divendres de vesprada inauguraven la seua exposició que estarà de mostra al Centre d’Exposicions fins el 10 de març.
Divendres de vesprada les boixeteres de Pego escalfaven motors de cara a la VII Trobada de Boixeteres que anava a desenvolupar-se diumenge al municipi. Ho feien inaugurant una mostra dels millors treballs fets l’últim any. Estos es podran contemplar al Centre d’Exposicions, Museu d’Art de Pego, fins el diumenge, 10 de març.
Xaro Sendra, presidenta de l’Associació de Boixeteres, explicava que, el que volen és “mostrar totes les labors que hem anat fent durant tot l’any”. Una barreja d’estils, ja que l’Associació de Boixeteres no només practiquen este estil, sinó d’altres com “brodat de Granada, encaix i patchword”, apuntava Sendra que també convidava la població a passar per allí i a apuntar-se a l’associació.Ràdio Pego preguntava a la presidenta de l’associació de boixeteres que es necessita per fer-se sòcia o soci. Xaro Sendra contestava que no cal res, només ganes. Les persones interessades “poden començar quan vullguen” acudint a la seu que es troba a l’antic centre de salut, al carrer Llavador nº5. Aclaria Xaro que “hi ha gent que sap agafar una agulla i comença”, per a animar a aquelles persones que no han tingut cap relació prèvia amb la costura.Desmentia Xaro que el boixet siga difícil. Admet que “principalment els boixets criden l’atenció per com de complicats pareixen, a simple vista, veus tanta cosa que t’espanta un poc, però realment és molt fàcil i molt relaxant.” La presidenta de les boixeteres qualificava l’encaix com a una modalitat més complicada “perquè necessites molta vista i molta ‘manya’.”Actualment, l’associació de boixeteres compta amb una cinquantena de sòcies, amb edats ben distants que van des dels 12 anys fins els 87 anys. No obstant això, l’entrada de joves fa assegurar la seua presidenta que el futur està assegurat.

Pel que fa a la VII Trobada de Boixeteres a Pego confessava Xaro Sendra que “sempre tenim més gent de la que ens cap, perquè ens hem d’acoblar al mercat municipal”. Tammateix, diumenge es reunien a Pego 400 boixeteres -entre elles alguns homes que també han provat i s’han enganxat al fil i els boixets. Tota eixa gent, apuntava Xaro, “venen a acompanyar-nos, a passar un matí en nosaltres.”


563 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!