Comerços, centres educatius, administració i col·lectius feministes diuen NO a la violència de gènere en el 25N

El 25 de novembe és el Dia de l’Eliminació de la violència contra les dones. Per a commemorar-ho, un bon nombre de comerços de Pego ha recuperat els cartells de la campanya anterior amb missatges reivindicatius i la façana de la residència Sant Joan de Deu llueix un gran llaç morat.

Al llarg del matí Dones Cabal ha subministrat la vacuna contra el masclisme en el mercat i carrers del centre del poble. Una iniciativa que du a terme l’associació Matria amb la col·laboració dels col·lectius feministes de diferents localitats de la comarca des de fa uns anys i a la qual s’ha sumat Dones Cabal. La campanya d’enguany començà el divendres dia 12 a Moraira i ha passat per Teulada, Xàbia, El Poble Nou de Benitatxell i Pego, hui. Es tancarà demà a Dénia.

Dones Cabal s’ha fet resó d’un manifest el qual escoltarem per veu de la nova presidenta, Carmina Dominguis, i qua ha estat difós per diferents col·lectius feministes, com la Xarxa de Dones de la Marina Alta. I es diu Fartes.


D’altra banda, dins dels actes organitzats per la Regidoria d’Igualtat, aquesta vesprada tindrà lloc la concentració contra la violència de gènere. Serà a les set de la vesprada a la plaça del mercat, des d’on es farà una marxa silenciosa fins a la plaça de Maria Cambrils, on es donarà lectura al manifest institucional aprovat per unanimitat per tots els partits de la corporació municipal de Pego en el ple ordinari de novembre. L’escoltem per veu de la regidora d’Igualtat, Merxe Bolta.


La jornada de demà inclou l’acte organitzat per Dones Cabal junt amb els centres educatius, en el qual participaran alumnes de Secundària i que tindrà lloc a les 12 del migdia a la plaça del Mercat. També s’ha implicat enguany als xiquets i xiquetes de l’escoleta municipal, els qui han fet un taller de manualitats per a pintar mans morades que diuen NO a la violència de gènere.

I, continuant amb la programació del 25N, aquesta vesprada hi haurà una demostració de defensa personal al gimnàs de l’antic institut, a les sis, per part del club d’Aikido.

I, Dones Cabal ha organitzat un contacontes amb l’escriptora Mercè Climent, per al dissabte, dia 27, a les onze i mitja del matí, a la Casa de Cultura.
Les activitats conclouran diumenge amb la marxa nòrdica organitzada per l’Ajuntament des de les Regidories d’Igualtat i de Sanitat. L’eixida està prevista a les 9 del matí des del passeig Míchel, front al Centre de Salut.

552 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!