Desenes de persones participaren en la concentració del 25N a Pego

Ahir un bon nombre de persones s’uniren en la concentració contra la Violència de Gènere convocada per la Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Pego i Dones Cabal.

Membres de diferents partits que formen la corporació municipal, així com ciutadanes i ciutadans en general es van sumar a la convocatòria per tal de mostrar el seu rebuig a la violència masclista.

La concentració es va fer a la plaça del Mercat i, des d’allí, acompanyats pels compasos de la dolçaina i del tabalet, es va realitzar una marxa silenciosa fins a la plaça de Maria Cambrils. A més de ficar un ciri al terra per cada una de les 68 víctimes mortals de la violència masclista d’enguany, formant el símbol del sexe femení, es va donar lectura a dos manifestos. Per un costat, l’institucional, redactat i aprovat per tots els partits de la corporació en l’última sessió plenària. D’un altre, el de Dones Cabal.

Ambdós els vam escoltar íntegres en l’informatiu Ràdio Pego d’ahir dia 25 de Novembre, Dia de l’Eliminació de la Violència contra les Dones. Escoltem algunes de les manifestacions del text institucional, per part de la Regidora d’Igualtat, Merxe Bolta.


I també recordem alguns dels passatges del manifest que ha divulgat enguany el col·lectiu feminista Dones Cabal, titulat Fartes, per veu de la presidenta, Carmina Dominguis.


L’acte es va tancar amb un cant fúnebre en memòria de les dones, xiquetes i xiquets víctimes de la violència de gènere.

Fa uns minuts alumnes de Secundària de l’institut i escoles de Pego s’han donat cita a la plaça del Mercat per a dur a terme un acte en què han mostrat el seu rebuig contra la violència masclista a través de les activitats que han estat treballant a classe en les últimes setmanes.

La programació del 25N continua aquesta vesprada. A les sis hi haurà una demostració de defensa personal al gimnàs de l’antic institut, a càrrec del club d’Aikido.

I, Dones Cabal ha organitzat un contacontes amb l’escriptora Mercè Climent, per al dissabte, dia 27, a les onze i mitja del matí, a la Casa de Cultura.

Les activitats conclouran diumenge amb la marxa nòrdica organitzada per l’Ajuntament des de les Regidories d’Igualtat i de Sanitat, junt amb l’associació de Diabètics de Pego. L’eixida està prevista a les 9 del matí des del passeig Míchel, front al Centre de Salut.

803 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!