Comencen els naixements a IREMA

L’Institut de Reproducció de la Marina Alta (IREMA) comença a veure els seus fruits. La passada setmana donava a llum en l’Hospital Aquari de Beniarbeig la primera parella embarassada en IREMA. El bebé, que va nàixer a les 36 setmanes de gestació, va ser una saludable xiqueta de 3845 grams. Si la vinguda al món d’un xiquet o xiqueta és sempre un motiu d’alegria, aquesta és superior quan es tracta d’alguna persona coneguda. És el que ocorre en la següent notícia, ja que L’Institut de Reproducció de la Marina Alta (IREMA), que han estat contertulis habituals del programa “Ciència” de Ràdio Pego, ha aconseguit portar al món a una xiqueta pel mètode de reproducció assistida. Ha estat una xiqueta que va pesar quasi quatre quilos i va nàixer a les 36 setmanes de gestació.

El Dr. Herrero Vicente va dur a terme el tractament de reproducció assistida ja que “els pacients s’havien sotmès a altres tractaments de reproducció assistida en diversos centres de la província, sense obtenir allò desitjat. Per això els pares no es podien creure que s’haguera produït l’embaràs en el primer intent! Ara estan molt il•lusionats amb el naixement de la seua filla”. La tècnica empleada en esta parella va ser la inseminació artificial, que és la tècnica més senzilla dins dels tractaments de reproducció assistida.

Primer, per mitjà d’una medicació, s’estimula als ovaris perquè produisquen un o dos òvuls madurs. En eixe moment s’administra una altra medicació que provoca l’ovulació a les 36 hores, moment en què són inseminats els espermatozous de la parella o bé, si és el cas, de semen de banc, prèviament capacitats en el laboratori d’andrologia.

El doctor Herrera va afegir que “amb esta tècnica el que intentem és acostar els espermatozous a l’òvul, ja que el trajecte des de la vagina fins a l’òvul és llarg i dificultós. S’estima que en condicions fisiològiques, únicament 1 de cada 14 milions d’espermatozous arriba a la trompa en condicions de poder fecundar a l’òvul. Per tant, per a facilitar que arriben més espermatozous amb capacitat fecundant a les trompes, es realitza la inseminació intrauterina”, explica el Dr. Hernández Lloria, director de laboratori de l’Institut.

IREMA està a l’espera de nous naixements, les gestacions dels quals s’han produït per mitjà de l’ús de diverses tècniques, com la Fecundació In Vitro, la microinjecció espermàtica (ICSI) o el Diagnòstic Genètic Preimplantacional, tractament que evita la transmissió de malalties hereditàries als fills. En els últims mesos s’han aconseguit un gran nombre de gestacions.


502 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!