Comencen els actes de la Setmana Santa pegolina

Les imatges bíbliques, els via crucis, les vestes i els rams tornaran este cap de setmana, un any més, a omplir els carrers de Pego.
La Setmana Santa, la festivitat cristiana més important de l’any litúrgic, arriba este mateix divendres a Pego per a quedar-se durant més de deu dies a la població. Recorda el rector de l’Assumpció, José Daniel, al seu escrit del llibre de la Setmana Santa pegolina que enguany se celebra l’Any de la Fe, una iniciativa impulsada del Papa Emèrit Benet XVI coincidint amb l’obertura del Concili Vaticà II. Entre els objectius de l’Any de la Fe, es troba “redescobrir l’alegria de creure i tornar a trobar l’entusiasme de comunicar la fe” i “intensificar la reflexió sobre la fe per a ajudar a fer més vigorosa l’adhesió a l’Evangeli” o el que és el mateix, “redescobrir els continguts de la fe”.

Per la seua banda, el pare Miquel Almiñana, franciscà de la Sagrada Família anima “a tot el poble i, especialment a les confraries, als costalers i a les bandes, perquè visquem tots esta Setmana Santa amb la dignitat que es mereix”. Declara que “hem de manifestar la nostra fe de manera celebrativa i pública, però sobretot la nostra fe, la fe del poble de Pego ha de ser una fe vivencial, testimonial”.

Esta nit, a les 22.00 hores, tindrà lloc el primer Via Crucis de la Setmana Santa pegolina. Està organitzat per la tercera ordre Franciscana. El trajecte és circular i passa per: C/ Sant Carles, Mar, Sant Ferran, Poeta Llorente, Ramon i Cajal, Camilo Pérez Pastor, Sant Francesc Xavier, Picadora, Sant Marc, Pere III, Sant Bonaventura i finalment, Covent.

Dissabte, 23 de març, a partir de les 17.00h., les bandes de cornetes i tambors recorreran els carrers del poble. A les 18.00h., desfilaran fins a l’església de Nostra Senyora de l’Assumpció. L’Itinerari marcat és: Jaume I, Poeta Lorente, Major i Plaça de l’Ajuntament.

Diumenge de Rams, 24 de març, es matina. A les 10.45h., a l’ermita de Sant Josep, solemne benedicció de rams i palmes amb processó fins a la parròquia de la Sagrada Família, on se celebrarà l’Eucaristia al finalitzar la processó. Itinerari: Sant Josep, Sant Joan, Sant Marc, Mestre Berenguer i parròquia Sagrada Família.

A les 11 del matí, a la Capella del Santíssim Ecce-Homo, solemne benedicció de rams i palmes amb processó fins a l’església de Nostra Senyora de l’Assumpció on, a l’arribar, se celebrarà l’Eucaristia. Itinerari: Ecce-Homo, Capità Cendra, Sant Jaume, Sant Agustí, Argentina, Sant Antoni de Pàdua, Major, Plaça de l’Ajuntament i església Nostra Senyora de l’Assumpció.

A les 5 de la vesprada, eixida processional de Nostra Senyora de l’Assumpció per a resar l’exercici dels dolors de la Verge en el Calvari.

Dilluns Sant, 25 de març:

A les 17.30 hores, celebració penintencial amb confessions per a xiquets i xiquetes dels col·legis a la parròquia de la Sagrada Família.

A les 20 hores, a l’església de Nostra Senyora de l’Assumpció, tindrà lloc la celebració penintencial per a adults.

Dimecres Sant, 27 de març:

A les 9 del matí, s’iniciarà des de les dos parròquies, la tradicional Salpasa per Pego.

A les 20.30 hores, celebració penintencial a la parròquia de la Sagrada Família per a adults.

A les 22.00 hores, des de la Sagrada Família, trasllat de les imatges de l’Oració de l’Hort i de la Santa Dona Verònica.
882 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!