Els pobles de la Marina Alta pagaran 3 euros menys per cada tona de fem que porten a la planta de transferències comarcal

Així ho va decidir ahir el consell d’administració de l’empresa pública Reciclatges de Residus de la Marina Alta, que gestiona eixa planta de fem. Fins ara cada ajuntament pagava 70 euros per tona. La rebaixa a 67 euros s’aplicarà ja en este mes de març. D’altra banda, des de l’alcaldia s’exigix a Dénia que assumisca les seues responsabilitats envers la recollida del fem de Monte Pego que li pertoca.
Des d’este mateix mes de març els municipis de la Marina Alta veuran reduir-se, lleugerament, la seua factura del fem. Pagaran, a partir de ja, tres euros menys per tona de fem que porten a la planta de transferències comarcal de La Xara. Així ho va decidir ahir el Consell d’administració de l’empresa pública Reciclatges de Residus de la Marina Alta, que gestiona dita planta.

Fins ara cada ajuntament pagava 70 euros per tona. La rebaixa a 67 euros s’aplicarà ja en este mes de març. En el Consell d’Administració es va exposar que la planta està amortitzada i que s’han estalviat diners en els costos d’explotació. I s’ha decidit que, en compte de guardar els possibles beneficis per a inversions (està pendent reformar la instal·lació), s’ha preferit que els ajuntaments, que estan molt asfixiats, paguen menys de fem. No obstant això, ara l’empresa ha adquirit una nova bàscula per a afinar millor la pesada dels residus. Amb l’antiga, segons pareix la pesada se n’anava per dalt; el que comportaria que la reducció de preu es pugués incrementar si realment la bàscula pesava de més.

El consell d’administració va deixar per a una pròxima reunió el problema que es plantejaria si Benissa se n’isquera d’esta societat pública. Este municipi compta amb una empresa pública que gestiona el fem (Benissa Impuls) i li ix més a compte portar els residus directament a la planta d’El Campello. L’eixida d’este ajuntament pujaria els costos fixos que haurien d’abonar els altres pobles.

D’altra banda, hem de recordar que Pego manté un puls constant amb Dénia perquè la ciutat veïna assumisca les seues responsabilitats respecte a la urbanització de Monte Pego que està establerta en el seu terme municipal. El que també ajudaria a alleugerir el còmput total de la recollida del fem. Respecte a esta qüestió l’alcalde de Pego, durant la visita del seu homònim oliver va expressar que “tan de bo, altres municipis limítrofs amb Pego tingueren la mateixa predisposició” per al diàleg.

Explicava Carmelo Ortolà que ja ha sol·licitat tres vegades reunir-se amb l’alcadessa de Dénia per a debatre la qüestió i encara no se li ha contestat. Denunciava el batle pegolí “estem pagant el pesatge del fem que vertixen tots els residents a Dénia” i demanava que “algú es fes responsable d’esta situació”.
647 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!