Comença la distribució de mosquers a Pego

La gestió de la regidoria d’agricultura de Pego ha permès una nova temporada que es distribuisquen gratuïtament la recarrega de mosquers per a lluitar contra la mosca del mediterrani. De moment, les recarregues són per fruitals i al mes d’agost s’iniciarà l’entrega pels cítrics. La situació de l’agricultura no és bona a nivell no sols valencià si no espanyol i europeu. El camp, els llauradors i el seu treball s’ha convertit en una moneda de canvi respecte a altres productes industrials i agraris. La vella Europa guanya més diners construint o venent els productes fets en països subdesenvolupats, on les condicions dels treballadors són més dures i on hi ha més risc per a la salut dels usuaris.

Per això totes les ajudes per als llauradors són bones ja que moltes d’elles estan rodejades de complexos tràmits burocràtics. A Pego, gràcies a la gran gestió del departament d’agricultura, que al llarg del present mandat ha dirigit Andreu Dominguis, s’ha aconseguit subvencionar la recàrrega de mosquers per a que no li coste ni un euro als llauradors. Una ajuda, que no tenen tots els agricultors de la Marina Alta.

Els interessats ja poden passar per les dependències del servei municipal agrari, al carrer sant Eloi, 6 de Pego en horari de 8 a 14.00 hores del matí.

La mosca del mediterrani és una de les plagues més difícils de combatre i que més afecta a l’agricultura que es vol comercialitzar. El mètode dels mosquers no és l’únic que existeix, però junt a altres activitats i treballs ha demostrat la seua eficàcia.

Si alguna persona manca de mosquer, l’any passat es va facilitar la seua venda en establiments especialitzats com és Coopego. El que es financia gratuïtament són les càrregues que és el mes car d’aquest sistema. La recàrrega de mosquers per a cítrics s’entregarà previsiblement a partir del mes d’agost.

584 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!