Comença a Pego la setmana contra la violència de gènere

Avui en clau educativa s’enceten les activitats programades per a lluitar contra el terrorisme masclista que ja ha provocat que 66 dones hagen estat assassinades aquest 2007 –i encara no s’ha acabat l’any. “Tolerància i violència de gènere” és el taller que rebran els joves de 1r i 4t de l’Institut “Enric Valor”. La realitat al voltant de la violència de gènere és colpidora tot i que ens trobem a principis del segle XIX. Aquest cap de setmana s’ha produït un nou assassinat. Un home va matar ahir a la seua exparella amb un ganivet i després s’ha tirat al buit des de l’àtic d’un edifici de quatre plantes en el barri de San Fernando de Maspalomas, al sud de Gran Canària. L’assassí (també mort) i la seua víctima són de nacionalitat xinesa, el que dóna a conèixer la universalització de la violència masclista.

Amb aquesta ja són 66 dones mortes a mans de les seues parelles o ex parelles en el que va d’any. Tot i que segons dades policials les dones assassinades per violència de gènere ascendeixen a 66 en 2007, es troben en investigació uns altres 4 possibles casos de dones mortes en Lanzarote, Sant Joan de Labritja (Eivissa), valdeolmos-Alalpardo (Madrid) i Parets del Vallés (Barcelona).

Davant aquestes xifres de terrorisme cap a les dones i davant la proximitat del 25 de novembre, dia internacional contra la violència de gènere, el Grup de Dones Cabal i la Regidoria de la Dona de Pego han volgut, en aquest 2007, programar una sèrie d’activitats que comencen avui mateix en l’àmbit educatiu. Els i les joves de 1r i 4t curs de l’IES “Enric Valor” de Pego acudiran durant avui, demà i despúsdemà al taller “Tolerància i violència de gènere” impartit per Psicologia i Teràpies Corporas Gregal a càrrec de Maria Sendra i Teresa Ros.

Per a aprofundir amb el problema i amb els projectes que té en marxa tant Cabal com la regidoria de la dona, el dijous que ve a Ràdio Pego tenim un Taula Oberta dedicat a un tema de màxima actualitat com és la violència de gènere. Serà en l’horari habitual, d’1 a 2. Diumenge, 25 de novembre, alberga la major part dels actes programats.



732 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!