23 associacions estrangeres recapten fons per als damnificats de la riuada

Els organitzadors critiquen que els col•lectius locals i els ajuntaments no s’han implicat en l’esdeveniment. Tots els beneficis es repartiran entre les 35 famílies més afectades per les pluges. Sota el lema «Una riuada d’il•lusió» els col•lectius europeus de residents en la comarca van organitzar, ahir, una festa en Els Poblets a fi de recaptar fons per a les famílies més afectades per la riuada. Després d’observar els danys ocasionats pel desbordament del riu Girona al seu pas pels Poblets, El Verger i Beniarbeig les associacions van decidir que «havíem d’ajudar d’alguna manera». Fins a vint-i-tres llocs es van muntar junt amb el riu. Ilse Kübler, organitzadora de l’esdeveniment, va explicar que tots els diners aconseguits durant la jornada anirà destinat a «els més necessitats, a la gent a qui només li va quedar la seua vida». En concret, l’objectiu era ajudar a les 35 famílies que pràcticament ho han perdut tot. Setze d’elles són del Verger, tretzes dels Poblets i sis de Beniarbeig.

Durant el matí del dissabte, centenars de persones van acudir al mercat ambulant. Allí, es podia conèixer més de prop la gastronomia, les tradicions i la música de països d’Alemanya, Holanda, Suïssa o Gran Bretanya. Els participants es van mostrar ahir «molt contents» per l’acollida de la iniciativa. Encara que també van reconèixer que sabien que molta gent s’acostaria als Poblets, ja que cada una d’estes entitats tenen prop de 200 socis. Nombroses persones particulars es van acostar amb pastissos típics dels seus llocs d’origen per a entregar-les als estands i que els pogueren vendre, així com altres objectes nous o de segona mà. A més, s’ha obert un compte (2077 0268 5831 0160) en la que fins ahir s’havien donat 11.000 euros.

Kübler va indicar que se senten apartats pels veïns dels pobles on viuen, ja que des del principi s’han brindat a ajudar i no se’ls ha tingut en compte. També va lamentar que van ser invitades a participar associacions espanyoles i no van respondre a les seues telefonades. Així mateix, també es va queixar que els ajuntaments van accedir a col•laborar, però no s’han implicat prou.

D’altra banda, la presidenta de l’associació Konzert Freunde va manifestar que els diners s’entregarà directament a les víctimes sense que ajuntaments o altres entitats facen de mediadors.
716 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!