Ciutadans, PSPV i Bloc signen un acord de govern a Pego

Els nou regidors triats pel poble de Pego en les llistes de Ciutadans, PSPV i Bloc i els tres secretaris locals van signar ahir un acord de govern que dóna l’alcaldia a Carmelo Ortolà. Urbanisme serà dirigit pels socialistes i Benestar Social pels nacionalistes. A més s’han acordat 23 punts com a prioritats màximes del nou tripartit, que també aposta per aconseguir a Pego la pau social. Des del PP, Maite Ferrándiz afirma que l’acord no és una sorpresa. Passades les 13.30 hores del dijous, els membres de Ciutadans de Pego, PSPV i Bloc van signar un nou acord de govern que deurà dirigir la gestió municipal durant els propers quatre anys. A les passades eleccions va haver una sensació generalitzada de què la major part de la ciutadania va votar en clau de referèndum entre la situació personal de Carlos Pascual, empresonat per agressió a l’autoritat i per delicte mediambiental, denúncies formalitzades des del PP, quan governava Eduardo Zaplana, i la resta de formacions que eren contràries a la forma de gestionar de Pascual.

Esta situació ha provocat que votants ideològicament ubicats a l’esquerra hagen votat al PP que representava Maite Ferrándis, dona de Carlos Pascual. De forma que, una part d’eixos vots, han mostrat el seu suport a Pascual més que al PP. Igualment, votants de centre dreta han apostat per un tripartit amb independència de què això supose deixar als populars en l’oposició malgrat ser l’opció triada a nivell autonòmic per una part dels votants que han donat suport principalment a Ciutadans de Pego i que aposten pel tripartit.

Aquesta és la primera lectura que es pot extraure del resultat de les eleccions locals que han deixat una situació agredolça a quasi tota la població: uns perquè esperaven treure una majoria més àmplia i altres perquè esperaven una majoria absoluta. Aquestes eleccions en clau de referèndum, que han tingut com a resultat vora 700 vots de diferència entre els partidaris de Maite Ferrándiz i Fernando Gil i els del tripartit deixen dos grans interrogants: què passarà entre els votants d’esquerre que han donat suport al PP de Gil? I què passarà entre els votants de centre dreta que han donat suport al tripartit?

El temps s’encarregarà de contestar les dos preguntes, però de moment, els representants del tripartit van aparèixer ahir públicament per a signar l’acord de govern. Amb aquesta actitud, Ciutadans, Socialistes i Nacionalistes pretenen, per un costat, enfortir la imatge del tripartit mitjançant la cohesió de les tres forces polítiques i per això els màxims representants de cada partit també van signar l’acord. Per altra banda, mostrar la transparència de l’actual pacte davant d’una societat com la pegolina molt donada als rumors, les veritats a mitges i les especulacions ideològiques. A més, el tripartit ha aconseguit donar un primer pas a l’hora de recomposar la pau social a l’assenyalar que esperen que els populars, per respecte als seus votants, a la pau social i al benestar del poble, acudisquen a fer política.

En aquest sentit, el president de Ciutadans de Pego, Juan Moratal es va mostrar satisfet de signar el pacte i espera que siga molt positiu per a tot el poble.

Per la seua banda, el secretari del PSPV de Pego, Enrique Moll considera que l’actual pacte és una continuïtat de l’anterior per a aconseguir la pau democràtica. I a més vendre millor al poble el treball que s’ha fet.

Finalment, el secretari local dels nacionalistes, Germà Miralles va afirmar que el pacte és un acte de responsabilitat amb el resultat de les urnes i va apostar perquè els quatre anys de legislatura siguen millors per a tots, perquè l’oposició acudisca als fòrums institucionals i es millore la convivència del poble.

Abans, els líders de les distintes formacions van signar un pacte que conté 23 actuacions concretes i 11 punts. El futur alcalde, Carmelo Ortolà va iniciar la compareixença, en la qual estaven tots els mitjans comarcals, excepte Canal 37. Ortolà va assenyalar que sempre triomfa la raó i aquesta és treballar pel poble de Pego, per a aconseguir un futur de progrés, de transparència i de consens.

Ana Aparisi, referent socialista, va assenyalar que més de la meitat del poble ha apostat per aquest acord i va marcar diferències respecte a l’altre pacte. Aquest té com a principals valors retornar els valors democràtics a la societat pegolina. Aparisi va destacar que els canvis de regidories responen a canvis de criteris, que les converses han estat amistoses i han arribat a bon port.

Des del bloc, Joan Carles Cambrils va indicar que l’acord al que s’ha arribat és satisfactori per al Bloc, que ha fet un gran esforç a l’igual que la resta de formacions. Va recordar l’oposició dels nacionalistes des del primer minut a què el PP governara a Pego en aquesta legislatura i per això va assenyalar que l’acord és satisfactori, així com és una segona oportunitat per a aprofundir en la transició política de Pego i eliminar certes formes d’entendre la política que estan allunyades dels models que regeixen al segle XXI.

A continuació els nou regidors van signar el pacte que va ser rebut amb un gran aplaudiment pels partidaris del tripartit. Les regidories estan repartides de la següent manera: Ciutadans de Pego s’encarregarà d’Educació, Guarderia i Cultura; Festes i Joventut; Hisenda i Recursos Humans; Obres i Serveis; Seguretat Ciutadana, Trànsit, Protecció Civil i Sanitat; per últim, Cementiri. El PSPV durà en davant les regidories de Agricultura, Medi Ambient i Parcs i Jardins; Aigües; Neteja; Promoció Econòmica, Turisme, Comerç i Creama; així com Urbanisme. Per la seua banda, el BNV estarà al capdavant de les àrees d’Esport; Mitjans de Comunicació; Residència; Serveis Socials, Dona i Immigració; a més de Societat de la Informació.

Per la seua banda des del PP, en declaracions de la seua cap de llista, Maite Ferràndiz, no s’ha sorprès d’aquest pacte i recorda que durant tota la campanya ho ha estat dient, perquè els altres tres partits tenien com a objectiu que ella no governara. Així mateix, Ferrándiz, considera que la gent que conforma el PP no té res a veure ni en els cacics ni en l’extrema dreta, una comparació que li senta molt malament i que considera de temps passats; unes acusacions que es passen per alt a quasi 3000 votants que han optat pel PP, assegura la popular.

D’altra banda, Maite Ferrándiz, ha assegurat que el PP farà una oposició per a defendre les postures del partit que representen i als votants que els han recolzat. Afirma que tenen molt clar que és el que han de fer.


626 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!